SalesMagnet - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

SalesMagnet är ett riktigt irriterande reklamprogram som installeras på användares datorer utan att de själva vet om det. Detta är huvudorsaken till att många användare tror att SalesMagnet är ett virus, eftersom de själva inte minns att de installerat det. Det är officiellt sätt inte ett virus som kan orsaka skada på din dator på så sätt, men det klassas fortfarande som en PUP (potentially unwanted program), eller ”potentiellt oönskat program” på Svenska. Med andra ord så kan SalesMagnet leda till problem. Utvecklarna av SalesMagnet lovar att applikationen är ett kraftfullt verktyg som skall hjälpa dig då du handlar på Internet genom att spara dig både tid och pengar, detta genom att ge dig olika kuponger och kommersiella erbjudanden. Detta är dock inte sant. Oftast dyker dessa erbjudanden upp på internethandelssidor, som t.ex. Ebay eller Amazon och kommer från tredjeparter som inte vill ta ansvar för dom. Av den orsaken så används SalesMagnet som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden och bedragare som stöttar deras skadliga applikationer genom detta reklamnätverk. Nu när det är tydligare varför du inte bör klicka på dessa reklamer så försök undvika det. Om du ändå gör detta så kommer du bli omdirigerad till nämnda tredjeparters hemsidor och därav hamna i en eventuell obekväm situation. SalesMagnet fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Det är inte speciellt svårt att indikera om du har blivit infekterad, då de flesta reklamerna från SalesMagnet är märkta med ”Ads by SalesMagnet”. Dessutom så samlar denna skadliga applikation in din privata information, som t.ex. internethistorik, IP-address samt internetsökningar. Denna information skickas sedan vidare till tredjeparter som formar om deras reklamer och baserar dessa på den hämtade informationen. Detta gör att reklamerna ser mer attraktiva samt intressanta ut för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. SalesMagnet försöker att generera internettrafik samt samla in potentiella köpare för att tjäna kapital. De flesta Internet säkerhetsspecialister är alla ense om att det är rekommenderat att ta bort detta oönskade program från datorn så fort som möjligt.

SalesMagnet

SalesMagnet kan laddas ned från deras officiella hemsida salesmagnet.info, men endast en minoritet av användarna blir infekterad på så sätt. Oftast så infiltreras SalesMagnet in på datorer via installation av andra program. Med andra ord så packeteras det in i andra gratisprogram. T.ex. om du skulle installera någonting gratis så finns det en chans att SalesMagnet installeras bredvid. För att undvika detta så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg och håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval. På så sätt hinner du se alla möjliga tillval och kan välja om du vill acceptera dessa eller inte. Se till att inga tillägg installeras som du inte känner till. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så rekommenderas du att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter eller malwarebytes. Det kommer att hitta hoten och ta bort dom på nolltid. Om du föredrar att göra detta manuellt så kan du följa våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort SalesMagnet angivna nedan.

Hur man tar bort SalesMagnet

Använda kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga SalesMagnet komponenterna och installatörer

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/ Vista/ 7 öppna Start -> kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort Program eller Avinstallera. På Windows 8, skriv in Kontrollpanel i sökrutan, leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administrator på din dator i båda fallen.
 2. Leta efter SalesMagnet och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard rekommenderas det att ta bort Yontoo, WebCake, allt ”Savings” eller ”Coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Stopzilla, de kan ge dig en bra bild över vad som behövs tas bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort SalesMagnet från Internet Explorer

 1. Klicka på Kugghjulet – Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort allt SalesMagnet relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Ta bort SalesMagnet från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt SalesMagnet relaterat. Om du inte känner till tilläggen och dessa inte är skapta av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligtvis inte dessa.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Klicka på de tre horisontella linjerna till höger om sökfältet -> Klicka på frågetecknet (hjälpmenyn) -> Starta om utan tillägg. Klicka sedan på Återställ Firefox när Firefox startar om.

Ta bort SalesMagnet från Google Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt SalesMagnet relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.

Som en extra åtgärd så kan du skriva in Chrome://settings i addressfältet och klicka på Avancerat. Skrolla där ned till botten av listan och välj Återställ inställningar.

Automatisk SalesMagnet verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som SalesMagnet och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

SalesMagnet skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 29, 2015 09:32, mars 29, 2015 09:32
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *