Safebrowsing.biz virus - Hur tar man bort

Safebrowsing.biz virus

Safebrowsing.biz viruset stöttas som en sökmotor som ger snabb tillgång till Gmail, Twitter, Facebook, eBay, AliExpress, Amazon, GearBest och Banggood. Det kan se användbart ut för en vanliga användare, speciellt om han eller hon besöker många av dessa hemsidor regelbundet. Dock har säkerhetsexperter undersökt Safebrowsing.biz och har kommit med en gemensam uppfattning att det är en sökmotorskapare lik Esurf.biz, Securesurf.biz m.m.

Om sökmotorskaparen Safebrowsing.biz

Safebrowsing.biz är kompatibel med Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Microsoft Edge och andra brett använda sökmotorer. Detta tillägg till sökmotorer riktar in sig på Windows och Mac OS system, men det kan även påverka Linux och sannolikt andra OS. Det byter ut din startsida, ny flik samt sökleverantör till Safebrowsing.biz utan något tillstånd.

Detta tillägg anses också vara en omdirigerare. Om du anser att det inte har någon betydelse för dig, även om det hade det och en sökning utförs via Safebrowsing.biz så kommer du omdirigeras till Search.yahoo.com. Detta bör dock inte vara OK för dig. Det här är en seriös orsak till varför du bör vara orolig. Sökresultaten som det visar, utöver legitima domäner som tillhandahålls av Yahoo så inkluderas trejdeparters hemsidor som man inte kan förlita sig på, exempelvis kan några av dom innehålla hemsidor för nätfiske. Dessutom så blockerar Safebrowsing.biz annonser från autentiska hemsidor och istället omdirigerar användare genom ExoClick platform för reklam och visar annonser av tredjeparter. Dessa kan vara i text, bild, ljud, video som popups, länkar, banderoller, helskärms annonser m.m.

Produkten och tjänsterna marknadsförda är anpassade för den särskilda användaren. Detta genomförs genom övervakningskampanjer implementerade av Safebrowsing.biz, och inhämtad data säljs till tredjeparter. detta fuffens av annonsering har en illa effekt på datorns prestanda och funktionerna av din sökmotor.

Hur kan sökmotorskaparen Safebrowsing.biz infektera din PC?

Safebrowsing.biz kan hämtas från hemsidor med dåligt rykte som t.ex. pornografiska hemsidor, hemsidor med gratis spel och liknande. Det kan även hämtas genom att klicka på tredjeparters annonser och genom att besöka suspekta tredjeparters domäner. Men oftast så smittar det datorer via nedladdning av gratisprogram/ delningsprogram. De flesta användare får det genom att ladda ned en fil som innehåller oönskade konsekvenser, minst sagt. Detta händer när användaren endast klickar på knappen ”nästa” och går med på allting utan att ens lyfta ett ögonbryn. Faktum är att du sparar mer tid genom att köra ett avancerat installationsalternativ och väljer bort program som försöker läggas till via det faktiska programmet. Detta är oerhört viktigt eftersom dessa extraprogram är typiska för att vara PUP (potentially unwanted programs) som t.ex. Safebrowsing.biz är. Och de slukar en hel del av din tid och irriterar sedan när man vill ha bort det.

Reimage, Spyhunter eller Hitman är de ledande anti-skadeprogrammen som används vid ett fall av en infektion. De är speciellt anpassade för att ta bort oönskade program som sökmotorskaparen Safebrowsing.biz. Dessutom så tar dessa genomsökande säkerhetsprogrammen hand om andra skadliga rester vilket kan vara skadade systemfiler och registernycklar. En manuell borttagning av denna kapare är en andrahandsalternativ. Vi tillhandahåller gratis manuella instruktioner för borttagningen av Safebrowsing.biz utvecklade av våra IT-säkerhetsexperter nedan i artikeln.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Safebrowsing Biz Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Safebrowsing Biz Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Safebrowsing.biz viruset

Du tar bort Safebrowsing.biz virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Safebrowsing.biz virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Safebrowsing.biz virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Safebrowsing.biz virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Safebrowsing.biz virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safebrowsing.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Safebrowsing.biz virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Safebrowsing.biz virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safebrowsing.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Safebrowsing.biz virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Safebrowsing.biz virus från listan.

Hur man avlägsnar Safebrowsing.biz virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Safebrowsing.biz virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safebrowsing.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Safebrowsing.biz virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Safebrowsing.biz virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Safebrowsing.biz virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Safebrowsing.biz virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-safebrowsing-biz-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *