Safe Finder Ads - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Safe Finder är ett gratisprogram oms fungerar hos de tre huvudsakliga sökmotorerna – Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Syftet är att det ska skydda dig från att besöka skadliga hemsidor och hjälpa dig söka på Internet säkrare. Dock är detta en reklamstöttande programvara, så det kommer även att generera flertalet reklamer som användaren inte varnas om under installationen av programmet. Safe Finders reklamer annonserar oftast sponsrade hemsidor och detta är väldigt störande. Dessutom så kan det närsomhelst omdirigera dig till en eventuellt skadliga hemsidor. Det är rekommenderat att ta bort Safe Finder från din dator så snart du lagt märke till dess aktivitet.

Om din dator är infekterad, genomsök datorn fullt ut med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter.

Om Safe Finders reklamer

Om du besöker den officiella hemsidan av Safe Finder så kommer du se att det presenteras som ett användbart verktyg som inte bara är användbart vid skyddandet av ditt internetsökande, utan dessutom hjälper dig ladda upp, twittra olika innehåll med ett enkelt tryck, automatisk zoom till alla Facebook bilder, konvertera hemsidor till PDF och andra fantastiska egenskaper. Tyvärr så nämner det inget om flertalet reklamer som visas direkt efter Safe Finder infiltrerats.

De flesta av Safe Finder reklamerna innehåller kommersiella erbjudanden, och om du klickar på dessa så kommer du bli omdirigerad till en kommersiell hemsida. Det är inte rekommenderat att klicka på dessa eftersom du inte kan garanteras att du tas till hemsidor som inte är skadliga. Det kan enkelt leda till flertalet infektioner som är svåra att bli av med. En annan sak som bör nämnas med Safe Finder är att det kan störa din integritet. Programmet övervakar dina internetvanor och för denna information vidare till andra annonsörer. Det är starkt rekommenderat att hålla dig borta från dessa reklamer om du har lagt märke till dom på dina sökmotorer.

Safe Finders spridningsmetoder

Safe Finder har en officiell hemsida där verktyget kan laddas ned. Dock så klagar oftast användare på att de fått det trotts att de inte laddat ned det därifrån. Saken med Safe Finder är den att det kan packas in i andra gratisprogram som inte behöver användares godkännande för att läggas till. Om du inte är försiktig nog med dina nedladdningar så kan du tillåta installationer av misstag. För att undvika detta så bör du alltid följa varje installationssteg av nya program som du installerar. Om du ser några tillägg som försöker läggas till som standard, neka dessa genom att klicka bort dom.

Du bör även vara mer försiktig när du söker på Internet. Besök inga suspekta hemsidor och undvik att klicka på slumpmässiga popups som dyker upp från ingenstans. Ladda alltid ned program från officiella källor m.m. Ju mer försiktig du är desto lägre risk att du laddar ned något potentiellt oönskat program.

Det är inte enkelt att bli av med Safe Finder. Först måste du avinstallera programmet från din dator och sedan måste du återställa inställningarna hos de påverkade sökmotorerna. Kika in instruktionerna angivna nedan som förklarar steg-för-steg hur man gör det. Du kan också utföra en full genomsökning av datorn med ett anti-skadeprogram som ordnar till problemet automatiskt.Automatisk Safe Finder Ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Safe Finder Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Safe Finders reklam

Du tar bort Safe Finder Ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Safe Finder Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Safe Finder Ads and related parasites like Hot-finder.com virus , Save as Deal Finder , Safe Saver Virus , Safe Browse App Ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Safe Finder Ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Safe Finder Ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Finder Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Safe Finder Ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Safe Finder Ads. Klicka på papperskorgen bredvid Safe Finder Ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Finder Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Safe Finder Ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Safe Finder Ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Finder Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Safe Finder Ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Safe Finder Ads från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Safe Finder Ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Safe Finder Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Safe Finder Ads

 
 

Safe Finder Ads skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 11, 2016 11:38, januari 11, 2016 11:38
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *