Sacem virus - Hur tar man bort

Sacem virus

Sacem viruset är ett så kallat ”ransomware” som har utvecklats av kriminella inom internetvärlden för att attackera datorer i Frankrike. Programmet installeras in med hjälp av Trojaner som inte behöver användarens tillåtelse för att läggas till. Detta låser infekterade datorer helt och hållet för att sedan visa ett falskt meddelande om att användaren brutit mot upphovsrättslagen, och även ber dessa att betala en bot på 100 Euro för det. Såhär ser meddelandet från Sacem viruset ut (vilket kommer från Frankrike):

Des morceaux de musique téléchargés illégalement (piratés) ont été localisés sur votre ordinateur.

En téléchargement ces morceaux de musique vous avez effectue ainsi une infraction pénale en vertu de l’article 106 de la Loi sur le droit d’auteur.

Le téléchargement des pistes de musique protégés soit via l’Internet ou via les réseaux de partage de musique est illégal e est en conformité avec l’article 106. la loi, sous réserve du droit d’auteur à une amende ou un emprisonnement pour une peine pouvant aller jusqu’à 3 ans. En outre, la possession de morceaux de musique téléchargés illégalement est sanctionné par l’article I. a huée 3 du Code criminel e peut aussi conduire à la confiscation de l’ordinateur, avec laquelle les fichiers qui ont été téléchargés.

Var försiktig då detta meddelande endast är ett bedrägeri. Det har ingenting med den franska polismyndigheten att göra, och har heller inga rättigheter att be om några betalningar. Även fast det nämner specifika franska lagar och ser väldigt legitimt ut så bör du inte förlita dig på det. Var vaksam då de ber att boten skall betalas via PaySafeCard som är ett förbetalningssystem som är väldigt enkel att använda. Dock skulle polisen aldrig någonsin använda sig av en sådan metod för att samla in böter. Med andra ord är det endast ett snabb sätt för skaparna av Sacem viruset att tjäna pengar.

När viruset väl låst din dator så kommer du inte tillåtas att använda några program alls. Detta betyder att du inte heller kommer kunna använda något anti-spionprogram som du har på din dator. Dock finns det några sätt att få Sacem viruset att sluta strula till det på din dator. Om din dator har fler än ett konto och inte alla dessa är låsta så kan du genomsöka hela datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, genom att logga in på det oblockerade kontot. Ett annat alternativ är systemåterställning. Fungerar ingen av dessa metoder så kan du testa följande:

 • Starta om din dator;
 • Tryck på F8 under omstarten;
 • Välj mellan Felsäkra lägen i följande ordning: Felsäkert läge, Felsäkert läge med kommandotolken

Följ sedan instruktionerna nedan:

Om din dator körs I Felsäkert läge eller Felsäkert läge med Nätverk

 1. Starta MSConfig.
 2. Inaktivera uppstartsfiler rundll32 från att starta någon Applikation I Applikationsdata;. Notering: Detta är ett typiskt tillhåll för Sacem viruset men andra kan användas.
 3. Starta om datorn igen.
 4. Genomsök med https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe för att identifiera Sacem virusfilerna och ta bort dom.

Här är en video som visar hur du utför stegen:

Om din dator körs på Felsäkert läge med Kommandotolken

 1. Starta Regedit.
 2. Leta efter WinLogon nycklar. Skriv ned alla filer det refererar till utom explorer.exe eller blankt. Byt ut dessa med explorer.exe
 3. Sök i registret efter Sacem viruset filer och ta bort registernycklarna som refererar till filerna.
 4. Försök starta om och genomsök med Reimage, SpyHunter.
 5. Om detta misslyckas, försök göra en systemåterställning via Felsäkert läge med Kommandotolken (rstrui.exe).

Om inga Felsäkra lägen kunde startas

En del versioner av Sacem viruset inaktiverar alla Felsäkra lägen, men lämnar ett litet mellanrum där du kan köra ett anti-skadeprogram:

 1. Starta om normalt.
 2. Start->Kör.
 3. Skriv in: http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . Om skadeprogrammet startas, tryck då alt+tab en gång och försök komma åt i blindo via detta. Tryck på Enter.
 4. Tryck på Alt+tab och sen R några gånger. Sacem viruset process bör ha stängts ned.

Här är en detaljerad video som visar detta:

Hitman Pro USB enhet

Om du inte lyckas med någon av ovan nämnda metoder, försök då genomsöka datorn med en USB enhet eller en DVD skiva. Dessa bör kunna ta bort alla versioner av Sacem viruset, men det kommer inte fungera om din hårddisk är krypterad.

För detta rekommenderar vi Hitman Pro Kickstarter USB.

 1. Ladda ned Hitman Pro på en oinfekterad dator.
 2. Starta Hitman och skapa en Kickstarter USB enhet (alternativet finns på startmenyn)
 3. När USB enheten är redo, starta då om den infekterade datorn med USB instoppad och tryck på DEL.
 4. Välj USB enheten som primär uppstartsenhet.
 5. Starta normalt.
 6. Starta Hitman Pro och https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe . En av dessa program bör hitta samt ta bort skadeprogrammet från din dator.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Sacem Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Sacem Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Sacem virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *