Rapid Check - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Rapid Check är listat som ett reklamprogram som du inte bör låta vara installerad på din dator. Tack vare denna applikation så kan du riskera att bli infekterad av andra virus som gör att din dator arbetar slöare, din sökmotor kan krasha eller andra program du använder kan krasha. Som om detta inte vore nog så kan du även bli bedragen och förlora dina pengar. Om du inte har ett pålitligt anti-skadeprogram installerad på din dator så kan det vara svårt att upptäcka detta skadeprogram. Dock när det väl finns installerat på datorn så är det väldigt enkelt att märka av detta då reklamerna som visas är märkta med ”Ads by Rapid Check” eller ”Brought to you by Rapid Check”. Om du har märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och du bör ta itu med det. Om du inte vet hur du eliminerar detta skadeprogram så har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi ge dig instruktioner om hur du blir av med Rapid Check.

Det är mycket lättare att göra detta automatiskt, därför rekommenderar vi denna metod.

Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Hitman och genomsök din dator med det. Det kommer automatiskt att hitta samt eliminera hoten på nolltid. Det kommer även att skydda din dator framåt i tiden, så det är värt att ha ett sådant program installerat. Du kan självklart använda ett anti-skadeprogram som du själv valt med. Om du dock inte skulle vilka ladda ned något anti-skadeprogram och göra detta manuellt så kan du skrolla ned till slutet av denna artikel, där finner du steg-för-steg instruktioner om hur du eliminerar Rapid Check manuellt. Följ bara stegen noga och du kommer att kunna eliminera denna infektion på nolltid. Vi har skapat denna instruktion för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process.

Om du har några frågor om Rapid Check så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så vi på bästa sätt kan svara på dessa. Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna om just detta virus så var god fortsätt läs.

Om Rapid Check reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till på alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Även fast det beskrivs som en gratis applikation som hjälper dig mäta din internethastighet samt även öka den så är detta program väldigt suspekt. Då det redan finns gratis samt internetbaserade hastighetsmätare av Internet som inte behöver installeras som Rapid Check så är det en aning luddigt. Väl installerad visar Rapid Check flertalet reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa kan visas i former som pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast de lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam samt reklampelare. Även en ny flik eller ett nytt fönster kan på måfå dyka upp.

Även fast många av dessa reklamer ser väldigt lockande ut så bör du inte klicka på dessa så om du skulle göra detta så omdirigeras du till andra hemsidor som kan vara ägda av kriminella inom internetvärlden så som kapare eller bedragare. På detta sätt kan din dator bli ytterliggare infekterad eller om du försöker köpa något, riskera att bli bedragen på dina pengar.

Screen Shot 2015-01-16 at 17.03.42

Rapid Check kan beskrivas som ett reklamnätverk av kriminella inom internetvärlden då de är blockerade från legitima reklamförande nätverk så använder de program som dessa. Med andra ord, för varje dag du har denna applikation kvar på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

En annan oönskad egenskap av Rapid Check är dessa insamlande av information. Väl installerad så samlar den in information om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, din IP-address samt din email-address. Tredjeparter kommer sedan forma reklam via informationen samlad för att göra dessa mer relevanta samt attraktiva för just dig, på detta sätt ökar chanserna att du klickar på dessa reklamlänkar. Detta är huvudmålet för Rapid Checks skapare som får betalt för varje klick.

Rapid Check spridningsmetoder

Du kan bli infekterad av detta skadeprogram genom att installera andra gratisprogram nedladdade från suspekta hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned ett gratisprogram så finns det en risk att Rapid Check installeras tillsammans med denna utan att du vet om det. För att undvika att detta skall hända så bör du vara väldigt noga under installationer av gratisprogram. Hoppar aldrig över några steg och håll utkik efter tillval och tillägg. Ser du att något är påväg att installeras bredvid så tillåt inte detta då det kan vara Rapid Check eller ett annat skadligt program.Automatisk Rapid Check verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Rapid Check och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Rapid Check reklamprogram

Du tar bort Rapid Check genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Rapid Check installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Rapid Check .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Rapid Check från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Rapid Check och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rapid Check, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Rapid Check från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Rapid Check. Klicka på papperskorgen bredvid Rapid Check eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rapid Check, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Rapid Check från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Rapid Check och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rapid Check, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Rapid Check från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Rapid Check från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Rapid Check. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Rapid Check, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Rapid Check skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 3, 2015 12:46, februari 3, 2015 12:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *