Qvo6 Virus - Hur tar man bort

Qvo6 Virus är en webbläsarkapare som vanligtvis kommer åt datorer via andra programvaror. Verktygsfältet kommer tillsammans med gratisprogram och laddas ner och installeras automatiskt så länge användaren inte är noggrann med att avmarkera rutorna i en Anpassad installation. Dessutom kan Qvo6 infektion i vissa fall orsakas av PC parasiter som installerar olika semi-legitima programvaror av sig själv. När den väl är inne i systemet ändrar den webbläsarinställningar på alla populära webbläsare – Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Qvo6.com blir din startsida och tvingar dig att använda dess sökmotor. Även om den oftast använder en av flera huvudsökmotorer (yahoo, google, bing) så resulterar detta i att sökmotorerna inte alltid är detsamma som den etablerade sökmotorn. För att tjäna pengar visar ägarna av Qvo6s verktygsfält annonserade hemsidor blandat med de riktiga resultaten och separerar de inte på något sätt. Därav kan du klicka på länken med reklam och ge pengar till utvecklarna av verktygsfältet. Ett till problem med programmet är att den kommer åt datorer på ett oschysst sätt. Du kan undvika att ladda ner Qvo6 Virus om du är uppmärksam under installationen av andra program. Du måste alltid välja Anpassad Installation och avmarkera alla val som uppmuntrar att installera okända applikationer.

Det värsta med Qvo6 Virus är att den gör att massor av annonser visas och om du klickar på en infekterad länk kan det sluta med att du får en infektion av ett sabotageprogram på din dator. Dessutom kan länkarna från den här sökmotorn omdirigera dig till skadliga webbplatser. Det är högst rekommenderat att ta bort Qvo6 Virus från din dator så fort du har upptäckt den.

Qvo6 verktygsfält som orsakar omdirigering är skapat av Magic Forever Technology Limited eller åtminstone så hävdas det. Dock finns det ingen adress för det här företaget och det är uppenbart att skaparna av det här viruset försöker få pengar från reklam genom att tvångs installera verktygsfältet. Själva domänen var registrerad några dagar innan kapningen började, den 4:de mars 2013. Själva startsidan gör reklam för flera olika webbsidor.

För att få bort Qvo6 Virus behöver du först avinstallera all programvara som orsakade ändringarna av webbläsarinställningarna och kapningarna. Gå till Start -> Kontrollpanelen, klicka på ”Avinstallera ett program” på programdelen. Leta efter något som kan kopplas till Qvo6 på programlistan och klicka på Avinstallera/ändra bredvid den. Du kanske måste avinstallera andra applikationer som förhindrar ändringen av sökmotorn i din webbläsare. Spyhunter kan identifiera dem i de flesta fall. Efter det måste du återställa Qvo6 sökmotor inställningar i din webbläsare. Beroende på vilken webbläsare du använder följ instruktionerna nedan:

För IE:

 1. Öppna IE och gå till ”verktyg” -> ”Hantera tillägg”
 2. Välj ”Verktygsfält och tillägg” och avinstallera allt från listan som är relaterat till Qvo6.
 3. Välj ”Sökleverantörer”-> Välj sökmotorn du använde innan och gör den till din standard sökmotor. Ytterligare, klicka på ”Inaktivera förslag” vid sökförslag för att inaktivera den.
 4. Gå till ”Verktyg”->”Internet-alternativ” och välj fliken ”Allmänt”. Klicka på ”använd standard” eller ange en egen hemsida, som google.com eller något annat. Klicka till sist på ”OK” för att spara ändringarna.

För Mozilla Firefox:

 1. Öppna Mozilla Firefox, gå till ”Verktyg”->”Tillägg”
 2. Välj fliken ”tillägg” -> Qvo6 och klicka ”Ta bort”
 3. Gå till ”verktyg” -> ”inställningar”. Återställ till sist Startsidan vid start eller ändra den till google.com
 4. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 5. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 6. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 7. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 8. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.

För Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” och välj ”Inställningar”.
 2. Välj fliken ”Grunderna” och ändra Google Chromes startsida till google.com eller någon annan sida och klicka sedan på knappen ”Hantera sökmotorer”.
 3. Välj ”Google” och gör den till din standard sökmotor
 4. Ta bort Qvo6 från listan

 

Kör till sist en full scanning av systemet med ett betrott anti-spionprogram som till exempel Spyhunter. Glöm inte att uppdatera till den nyaste versionen innan du börjar scanna.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Qvo6 Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Qvo6 Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-qvo6-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *