QuizScope - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

QuizScope kan se ut som ett användbart program vid första anblick, men detta är inte sant. Väl inne så kommer detta skadeprogram överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former. Av den anledningen listas det som ett reklamprogram.

Det är inte speciellt svårt att indikera om din dator har infekterats med detta virus eller inte eftersom reklamerna som visas av skadeprogrammet oftast är markerade med ”Ads by QuizScope” eller ”Brought to you by QuizScope”. Så har du lagt märke till något av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

För att ta bort QuizScope snabbt och enkelt så rekommenderar vi ett automatiskt alternativ. Det är mycket enklare och tar mindre tid än en manuell borttagning. Allt du behöver göra är att ladda ned ett anti-skadeprogram och genomsöka datorn med det. Vi rekommenderar antingen Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för det syftet. Om din dator är infekterad med andra liknande virus så kommer det hitta och ta bort dessa med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort QuizScope manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad, så vi har utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort QuizScope manuellt, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera QuizScope helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av just QuizScope, vänligen fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet QuizScope

Detta skadeprogram överflödar dina sökmotorer med reklamer i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster kan öppnas på din sökmotor med reklam slumpmässigt med.

Även fast reklamerna som visas av QuizScope ser attraktiva ut så bör du inte klicka på dom eftersom de är skadliga. Om du klickar på en reklam som visas av QuizScope så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla någon hos dessa så riskerar du att förlora dina pengar.

En annan oönskad egenskap av QuizScope är dess insamlande av information. Väl inne så samlar din in personlig information som t.ex. din internethistorik, mest besökta sidor, IP-adress eller din E-post adress. Sedan formas reklamerna om baserad på inhämtad information och gör dessa ännu mer relevanta och intressanta för just dig, på så sätt ökar chansen att just du klickar på en av reklamerna. Det är huvudmålet av QuizScope då de får betalt per klickning du utför.

Reklamprogrammet QuizScope spridningsmetoder

QuizScope följer oftast med packeterad i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller mediaspelare så finns det en risk att QuizScope tar sig in i din dator tillsammans med det utan att ens varna dig om det. Av den anledningen bör du alltid ha ett vakande öga under installationen av gratisprogram och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk QuizScope verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som QuizScope och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet QuizScope

Du tar bort QuizScope genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som QuizScope installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till QuizScope .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort QuizScope från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till QuizScope och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuizScope, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna QuizScope från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till QuizScope. Klicka på papperskorgen bredvid QuizScope eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuizScope, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna QuizScope från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till QuizScope och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuizScope, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort QuizScope från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna QuizScope från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill QuizScope. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till QuizScope, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
juli 18, 2016 11:43, juli 18, 2016 11:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *