Quick Searcher Miner Trojan - Hur tar man bort

Quick Searcher tillhör samma kategori som hemska hot online likt Soft Cores Miner. Däremot kommer den här artikeln fokusera på en s.k. ”miner” som distribueras genom ett tillägg till Google Chrome webbläsare. Den här strategin är inte helt ovanlig, men är ändå en form som inte helt och hållet är utredd. Nyligen undersökte vi den första krypto-minern som distribuerades via Chrome tillägg. Nu har skadliga utvecklare fortsatt följa den hör trenden genom att producera ett nytt skadligt tillägg.

En mer genomgående analys av Quick Searcher miner

Det skurkaktiga tillägget Quick Searcher fungerar likt det första mining-tillägget kallad SafeBrowser. Båda dessa levererar CoinHive miner och börjar sedan hämta hem (mining) kryptovaluta. Om du öppnar din enhetshanterare bör du notera att en oroväckande andel prestanda av CPU:n används av din webbläsare. Denna egenskap visar på en tydlig defekt i ditt operativsystem. Det kommer bli särskilt tydligt om du endast har ett fåtal program igång och din enhetshanterare fortfarande indikerar hög användning av CPU:n. Säkerhetsforskare jämför t.o.m. skadliga mining-program med ransomware infektioner (Nästa Globala CyberAttack? Monero Mining Malware Mycket Större än WannaCry).


Quick Searcher miner

Quick Searcher miner trojan kan visa ett litet meddelande i botten på fönstret av din webbläsare. ”Our extension uses your CPU power to mine crypto currency. By continuing to use the extension, you are agreeing with the rules”. Detta betyder att du bör kontrollera listan av aktiva tillägg. Om du ser tillägget Quick Searcher, vänligen ta bort det då omgående.

Som vi alltid har påmint våra användare om så är krypto-mining en legitim aktivitet om programmet eller hemsidans ägare får tillåtelse av användare att starta det. Om ingen tillåtelse givits, då utförs inhämtningen (mining) utan tillåtelse och användare informeras inte om detta (Krypto-kapning låter främlingar ta för sig). Detta gäller även för tillägget Quick Searcher: det informerar inte potentiella klienter om krypto-miner. Crypto-Loot är en annan miner som kan äventyra din internetupplevelse.

Användare informeras om en miner efter att det redan injicerats. Detta är inte en lämplig metod att leverera krypto-miners. Du kanske inte tycker att det har en så stor betydelse att dina CPU resurser används för mining, men du kommer snart lägga märke till att den här egenskapen komplicerar dina internetaktiviteter. Infekterade webbläsare kommer kräva mer tid att starta.

De aktiva fönstren kan även frysa tack vare minern Quick Searcher. Faktum är att hela webbupplevelsen kan krasha. Om du ofta startar flertalet program samtidigt kan det bli väldigt svårt att byta från den ena till den andra. Enheten kommer överlag att fungera slöare än vanligt och du bör hålla ett vakande öga på sådana förändringar i ditt operativsystem. För att ta tag i problemet med det utökade antalet krypto-minerns så har Google förklarat sig ha en lösning. Företaget planerar att utveckla en tillåtelse att blockera krypto-miners och sätta stop för webb-baserade mining trojaner.

Sätt stop för krypto-miners och andra potentiellt oönskade program (PUP:s)

För närvarande kan användare blockera krypto-miners med AdBlockers. Detta är ett väldigt behagligt alternativ att överväga om du inte vill att dina CPU resurser skall användas för olagliga syften. Dessutom kan en del antivirus program blockera miners. Om Google lyckas med att tillhandahålla användare med möjligheten att blockera miners, då kommer möjligheterna att undvika dessa skadliga trojaner stärkas.

Å andra sidan kanske du erbjuds installera en skadlig eller potentiellt oönskat verktyg via installationen av ett annat program. Välj ett avancerat installationsalternativ så du får en större överblick av installationen. Om ytterligare program eller webbläsartillägg erbjuds, vänligen neka då dessa.

Detta är ett av det enklaste sättet att överföra lågkvalitativa eller skadliga produkter. I vissa fall kan krypto-miners levereras tack vare s.k. ”bundles” (paket). Vänligen läs villkoren för att säkerställ att ingen skadlig aktivitet kommer starta efter att ett specifikt verktyg har installerats. För ännu mer skydd, installera Reimage för att undersöka datorn efter hot,

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Quick Searcher Miner Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Quick Searcher Miner Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-quick-searcher-miner-trojan

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *