Prolonger - Hur Tar Man Bort?

 

Prolonger är ännu en skadlig applikation som du inte bör ha installerad på din dator ifall du inte vill bemöta seriösa internetbaserade säkerhetsskador. De senaste forskningsresultaten visar att det bör klassas som ett reklamprogram. Det betyder att när Prolonger väl installerats så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former.

Det är inte speciellt svårt att uppmärksamma om din dator har infekterats med Prolonger eller inte då reklamerna som visas är markerade med ”Ads by Prolonger” eller ”Brought to you by Prolonger”. Så har du lagt märke till detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Det finns två vanliga sätt att eliminera virus som Prolonger från datorn på, det ena är manuellt och det andra automatiskt. Då det är mycket enklare och tar mindre tid att göra detta automatiskt så vi rekommenderar dig att välja den metoden. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. En av dessa applikationer kommer att hitta samt ta bort viruset på nolltid. Om din dator är infekterad med några andra virus så kommer även dessa att hittas och elimineras.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något anti-skadeprogram så kan du eliminera Prolonger manuellt med. Vet du inte hur du gör detta så kan du skrolla ned i slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner hur man tar bort Prolonger manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process för att ta bort viruset. Följ alla stegen noggrant så kommer du kunna eliminera infektionen helt på egen hand.

För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Prolonger, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor relaterat till den här artikeln, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet Prolonger

Utvecklarna av Prolonger beskriver det som ett användbart och gratis verktyg som kommer att hjälpa dig förlänga batteritiden på din bärbara dator. Dock så är funktionerna hos detta skadeprogram väldigt suspekta och det har stora bieffekter. Först och främst så visar det olika reklamer på alla dina sökmotorer i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Sedan samlar det in din personliga information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post addresser. Sedan formas reklamerna om baserad på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för utvecklarna av Prolonger då de tjänar pengar per klickning du utför på deras reklamer.

Vi rekommenderar dig dock att inte klicka på någon reklam som visas av Prolonger eftersom det omgående kommer att omdirigera dig till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar. Med detta sagt, har du Prolonger installerad på din dator så kan olika kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet Prolonger spridningsmetoder

Prolonger sprids packeterad tillsammans med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en gratis mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg så finns det en risk att Prolonger installeras bredvid utan att varna dig om det. För att undvika detta från att ske så bör du alltid hålla din dator skyddad med ett pålitligt anti-skadeprogram och passera suspekta hemsidor.Automatisk Prolonger verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Prolonger och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Prolonger

Du tar bort Prolonger genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Prolonger installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Prolonger .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Prolonger från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Prolonger och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Prolonger, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Prolonger från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Prolonger. Klicka på papperskorgen bredvid Prolonger eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Prolonger, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Prolonger från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Prolonger och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Prolonger, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Prolonger från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Prolonger ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Prolonger från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Prolonger. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Prolonger, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Prolonger

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 20, 2015 11:50, augusti 20, 2015 11:50
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *