Poweliks Trojan - Hur tar man bort

Poweliks Trojan

En Poweliks infektion är listand under Trojan virus och kan infiltrera in flera andra skadliga applikationer på din dator. Oftast följer den med via utnyttjade paket som kan hittas på kapade hemsidor, så det är väldigt svårt att skydda sig från denna Trojan. Du vet aldrig vilken hemsida som har blivit infekterad.

Du kommer troligtvis märka av infektionen då den redan finns på datorn. Det finns flera vanliga symptom delade mellan olika datorer som infekterats av en Poweliks Trojan. Först och främst så kommer ditt operativsystem samt de flesta av dina applikationer installerade vara slöare än vanligt samt en del ”hoppande” kommer klart märkas av. En del av dessa applikationer kan även bli blockerade eller oanvändbara tack vare Poweliks. Dessutom om din dator blir infekterad med Poweliks så kommer du inte kunna ladda ned filer genom att använda Internet Explorer. Den kommer visa ett meddelande som säger att, ”dina nuvarande säkerhetsinställningar låter inte denna fil laddas ned”.

Dessutom så är det väldigt lätt att veta om du har blivit infekterad med Poweliks om du tar en titt på Windows aktiviteteshanterare (Windows task manager). Där kommer du se en hel del processer med namnet DLLHOST.exe eller DLLHST3G.exe körandes om du använder dig av 32 eller 86bit Windows och har processer som heter dllhost.exe*32 och dllhst3g.exe*32 om du använder 64bit Windows.

En Poweliks installerare blir direkt avinstallerad efter att den installerats och denna Trojan lagras oftast i ditt register, inte din hårddisk. På detta sätt är det mycket svårare för ett antivirus att hitta denna. Som om det inte vore nog så kan denna Trojan hittas under flera olika namn. Här är några kända namn av Poweliks hittade av olika antivirusprogram:

Win32:Poweliks-A [Trj], Win32/Poweliks.A, Win32/Poweliks.B, Trojan:Win32/Powessere.A, Trojan.Poweliks, Trojan.Win32.Powerliks.a, Trojan.Poweliks.A, TROJ_POWELIKS.A, Trojan.Poweliks.A.

Det vi vet är att det är lättare att bli av med denna skadliga programvara genom att använda sig av Malwarebytes som anti-skadeprogram. Skaparna har även postat en blogg post om denna infektion och hur man tar bort den. Andra anti-skadeprogram som kan användas för att bli av med Poweliks är Reimage, SpyHunter och StopZilla. Glöm inte att även om du tar bort Poweliks så kan den ha infiltrerat flertalet infektioner i din dator, därav bör du försäkra dig om att du verkligen är säker och skyddad.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Poweliks Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Poweliks Trojan och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-poweliks-trojan

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *