PortalMore - Hur tar man bort

PortalMore är ännu en applikation som är listad som en PUP (potentiellt icke önskvärt program) till följd av dess karaktär och flertal skadliga attribut. Det är en applikation som påstås kunna förbättra ditt surfande genom att förse dig med verktyg som “underlättar” ditt sökande och att jämföra priser från olika shoppingsajter på nätet. Men detta stämmer inte och man bör ej tro på beskrivningen. PortalMore är ett webbläsartillägg och fungerar på de flesta populära webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox eller internet Explorer. Den kan endast installeras på Windows OS, alla versioner från Windows XP till Windows 8.1. Detta innebär förstås att Mac-användare tills vidare kan pusta ut.

På sin officiella sida på http://portalmore.com beskrivs applikationen som ett “verktyg som förbättrar surfandet, från sökningar på webben till att jämföra olika erbjudanden för att få fram de bästa priserna. Vi har kombinerat alla våra fantastiska idéer till PortalMore uppsättning, en gratis uppsättning av verktyg som kämpar för at göra din surfupplevelse….bättre!” som du kan se är denna applikation helt kostnadsfri för användning. DU bör dock veta om att ingen jobbar gratis och att skaparna av PortalMore får sin andel av intäkterna, men inte från sina användare. Det som händer när PortalMore installeras är att den börjar visa massvis med annonser på din webbläsare i olika former, såsom i popups, popunders, banners i text etc. Alla dessa annonser som visas tillhör tredje part som betalar PortalMore´s ägare för att visa sitt innehåll genom reklamnätverket som erbjuds av PortalMore.
PortalMore

PortalMores skapare älskar pengar såpass mycket, att de tillåter vem som helst att ingå i nätverket för att framföra sin reklam. De modererar inte sin plattform och av detta skäl kan olika aktörer få tillgång till användares datorer runtom i världen. Det är alltså helt möjligt att cyberbrottslingar och andra företag som distribuerar reklamprogram kan utsätta dig för risker.

Det här huvudskälet till att du bör tänka dig för och inte klicka på annonserna som dyker upp. Om du däremot väljer att klicka på dem så kommer du direkt att bli omdirigerad till tredje parts hemsida och din dator kan alltså blir infekterad med skadliga filer som kan försätta dig i olika riskfyllda situationer exempelvis bedrägerier när du genomför kortköp på nätet.

Vidare så kommer PortalMore att samla in din personliga information som finns tillgänglig på din dator såsom sök- och webbhistorik, mest besökta sidor, IP adresser och sedan skicka denna information till tredje part. Genom all information kan tredje part generera personligt anpassade annonser som gör dem mer tilltalande för användaren och därmed öka sannolikheten att man klickar på dem. De kan även samla in din e-postadress och sälja dem vidare. Om och när detta sker så kommer du efteråt få massvis med spam-mail som kan fylla din inkorg med onödiga mail. 

Huvudmålet från skaparnas sida är att få användarna att klicka på annonserna eftersom de får in intäkter på det här viset. Därför är reklamen så irriterande och ofta klickar man på dem av misstag. PortalMore skapar även mer nättrafik och säljtillfällen och vid en närmare titt på deras hemsida så märker man att det inte finns någon giltig kontaktinformation. Detta innebär att ingen kan stå till svars för vad som kan inträffa som en följd av att man använder programmet. Specialister och andra kunniga är eniga om att man så snabbt som möjligt bör ta bort programmet från sin dator.

Många användare får uppfattningen om att det är ett farligt virus eftersom de inte har något minne av att någon gång installera det. PortalMore färdas genom att vara hopbuntad med annan gratis mjukvara som man enkelt laddar ned från internet och har användning av. Har du någon gång laddat ned gratisvara från hemsidor som sett tvivelaktiga ut så finns det en chans att PortalMore installerats i samband med det.

För att förhindra att detta händer så ska du vara mycket uppmärksam under installationsprocessen av sådan mjukvara. Skippa inga steg, klicka inte på ”nästa” eller ”godkänn” t.ex. utan att först läsa igenom vad du går med på. Välj alltid anpassad eller avancerad installation för att se alla tillgängliga alternativ. Du kan då välja bort mjukvara som eventuellt kan installeras vid sidan av.

Det är också klokt att läsa igenom användarvillkoren och sekretessregler. Om du ser att annan ytterligare okänd mjukvara installeras vid sidan av eller ber om ditt medgivande så tillåt inte detta. Om det redan är försent och din dator är infekterad med PortalMore, så vänta inte. Se till att vidta åtgärder och ta bort programmet. Det finns olika sätt att göra det på. Exempelvis kan du ladda ned ett trovärdigt s.k. Antimalwareprogram. Dessa program upptäcker och tar bort skadliga filer på din dator genom att scanna hela ditt system. Exempel på dessa program är Spyhunter och malwarebytes

Programmen kommer ta bort PortalMore och annan vara som är listad som skadlig eller oönskad. De kommer även att skydda din dator framöver mot liknande hot. Om du däremot inte vill ladda ned någon ny mjukvara på din dator så kan du göra detta manuellt. Följ bara guiden nedan som går igenom proceduren steg för steg.

Hur du gör dig av med PortalMore-viruset manuellt

Du tar bort PortalMore genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som PortalMore virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till PortalMore .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort PortalMore virus från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till PortalMore och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PortalMore virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna PortalMore från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till PortalMore virus. Klicka på papperskorgen bredvid PortalMore eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PortalMore virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna PortalMore från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till PortalMore virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PortalMore, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Portalmore och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Portalmore och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-25553

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *