PCH sökmotor - Hur tar man bort

Sökmotorn PCH, även känd som Newsearch.pch.com / Search.pch.com, är en sökmotor av utgivaren Clearing House – ett företag för marknadsföring. Företaget startade 1953 och är ett legitimt företag, dock är en kapning av sökmotorn väldigt irriterande och under inga omständigheter välgörande eller rekommenderad för en användare. Detta beror på två anledningar: Först och främst så drivs det av InspeSearch/Infospace, som är ett helt annat företag, känd för en hel del distribution av kapare. Sedan byts sökmotorn ut utan att be om ett tydligt och separat godkännande för utbytet.

Sökmotorn PCH är ett program som skall förbättra dina sökresultat och samtidigt tillhandahålla möjligheter att vinna en del priser vid användandet. Det är starkt reklamstöttande, vilket gör användandet av internet väldigt irriterande med popup meddelanden och stöttade länkar blöand sökresultaten. Vänligen notera att de senare sidorna inte är markerade på något annorlunda sätt från resterande sökresultaten, av den anledningen kan man lätt råka klicka på dessa stöttade länkar med tron om att det är sidan du söker efter.

Sökmotorn börjar dyka upp på din dator först när du laddat ned och installerat en del gratisprogram. Vi känner inte till om skadeprogram distributerar kaparen aktivt, men vi kan inte utesluta det helt.

search-pch-com-2-viruses

Den värsta delen med sökmotorn PCH, är att du inte kommer finna det bland dina nedladdningar eller Lägg till/ Ta bort program-listan. Detta gör det väldigt svårt att bli av med programmet. Du bör vara försiktig när du laddar ned något till din dator för att undvika program som dessa. Utför alltid en del kontroller och se till att du laddar ned ett legitimt program, samt kontrollera vilka ytterligare applikationer som erbjuds under installationen av huvudprogrammet.

Search.pch.com viruset genererar sökresultat med en överraskande mängd reklam. Titta bara på skärmdumpen vi gjorde: sidan innehåller en del missvisande banderoller med innehåll, som tipsar dig om eventuella möjligheter till att vinna priser. Denna typ av bedrägligt material placeras för att lura användare att klicka på banderollerna, vilka nästan alltid är klickbara.

Dock är Search.pch.com välbyggd med sin egen blogg samt t.o.m. går så lång som att visa bilder på de vinnare som vunnit tävlingar. Internetanvändare har också klagat på att de fått e-postmeddelanden, som frestar användare att medverka i möjligen pris-vinnande tävlingar. Personen hävdade att utvecklarna endast var intresserade av att få tillgång till en del personlig information om användaren, och sedan vidarebefordra informationen till dess sammarbetsparters. Detta är dock ett diskusionsämne då vissa användare hävdar att de faktiskt vunnit priser och inte varit med om någon form av bedrägeri.

Du kan ta bort sökmotorn PCH från din dator med hjälp av ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter. Glöm inte att uppdatera säkerhetsverktyget till sin senaste version innan du utför en fullständig genomsökning. Om du vill ta bort sökmotorn manuellt, följ nedan instruktioner:

Försök att avinstallera PCH. Du bör gå till kontrollpanelens Lägg till/ Ta bort program, försök hitta applikationen och ta bort det där. Om du inte ser någon som relaterar till Clearing House, använd Reimage, det kommer att hitta sökmotorskaparen och reklamprogrammet som kan ha följt med eller blivit gömd/ sparat som ett annat namn. Kaparen kan även ha installerat ytterligare program som förhindrar att webbläsarens inställningar ändras, sådana program varierar mellan legitima till Trojaner. Se till att du genomsöker din dator med ett anti-skadeprogram, annars kan dina webbläsares inställningar återgå till kaparens igen.

Kontrollera att det inte finns något kvar av PCH bland din webbläsares tillägg:

För Internet Explorer: Gå till ”verktyg” (eller kugghjuls-ikonen på IE 9) -> ”Hantera tillägg”. Leta efter utgivaren Clearing House eller dylikt -> inaktivera det du eventuellt finner där som relaterar.

För Google Chrome: Gå till de ikonen med de tre strecken/ prickarna i övre högra hörnet -> välj ”fler verktyg” -> ”Tillägg”. Om du ser något tillägg relaterat till PCH, klicka på papperskorgen till höger om det.

För Mozilla Firefox: Gå till de ikonen med de tre strecken i övre högra hörnet -> ”Tillägg” -> sedan ”Tillägg” igen på vänster sida. Om du ser några tillägg som relaterar till PCH, inaktivera dessa.

Om din hemsida fortfarande är Newsearch.pch.com, ta bort det manuellt:

För Internet Explorer: Gå till ”Verktyg” -> Internetinställningar. Ta bort Newsearch.pch.com och byt ut det mot den sidan du föredrar.

För Google Chrome: Klicka igen på inställningsikonen -> ”Inställningar”. Under ”Vid start” väljer du ”öppna en särskild sida…” -> Klicka på ”Grupp med sidor” till höger och ta bort XXX, samt välj startsida.

För Mozilla Firefox: Gå till de ikonen med de tre strecken i övre högra hörnet -> ”Inställningar” -> Vid Allmänt finner du ”Startsida” -> Skriv in en du föredrar.

Om din sökmotor fortfarande är Newsearch.pch.com, återställ till en du föredrar:

För Internet Explorer: Gå till ”Verktyg” -> ”Hantera Tillägg” -> ”Sökleverantörer”, välj Google eller Bing som standard och ta bort Newsearch.pch.com från listan.

För Google Chrome: Klicka igen på inställningsikonen -> ”Inställningar” -> ”Hantera Sökmotorer” under Sök. Välj en nu sökmotor som standard och klicka på X intill Newsearch.pch.com för att ta bort det.

För Mozilla Firefox Gå till de ikonen med de tre strecken i övre högra hörnet -> ”Inställningar” -> Under fliken Sök till vänster kan du välja en ny sökmotor och ta bort de du inte använder. Alternativt kan du behöva utföra dessa steg:

Stäng ned Firefox och öppna %AppData% mappen och sök efter User.js filen. Om den finns, döp om den och öppna Firefox igen. Detta förhindrar en del kapare från att återställa inställningarna under varje FF omstart.

Skriv in ”about:config” i URL-fältet. Detta öppnar en ruta för inställningar.

Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och återställ den;

Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ den;

Skriv ”browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka och återställ den;

Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och återställ. Detta kommer att säkerställa att söksidan inte startar i varje ny flik du öppnar.

Om du inte genomsökte din dator med Reimage i första steget så är det rekommenderat att du utför en full genomsökning efter att alla stegen är utförda. Detta säkerställer att allt kvarvarande av Newsearch.pch.com tas bort tillsammans med alla eventuella virus som kan ha infekterat ditt system under tiden kaparen var aktiv.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Pch Search Engine och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Pch Search Engine och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-pch-search-engine

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *