PaceItUp - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

PaceItUp beskrivs som ett verktyg som skall hjälpa dig mäta din internethastighet. Det finns dock inget syfte med att använda den här applikationen. Du kan enkelt skriva in ”Internet speed test” på Google och få flertalet internetbaserade verktyg som kan testa din hastighet utan att installera något och som dessutom är gratis till skillnad från PaceItUp. Den här applikationen är suspekt då hastighetstestet inte är korrekt. Dessutom så har den ett par bieffekter som inte är speciellt uppskattade, detta inkluderar reklam på dina sökmotorer och insamlande av privat information.

Om du har märkt av att infektionen (som officiellt är listad som ett reklamprogram) körs på din dator men du har ingen aning om hur du hanterar situationen så har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig fulla instruktioner om hur man tar bort viruset både manuellt samt automatiskt, vilket är helt upp till dig.

Enklaste sättet att göra det på är det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet på bara några sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat.

Vill du dock ta bort detta manuellt så går det med. Skrolla ned till slutet av artikeln, där har vi givit dig steg-för-steg instruktioner om hur du tar bort PaceItUp manuellt. Om du följer stegen noggrant så kommer du kunna eliminera infektionen helt själv.

Ifall du har några frågor relaterad till den här artikeln, var då god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dessa. Vill du lära dig mer om just de specifika egenskaperna av PaceItUp, var då god fortsätt läs artikeln.

Om PaceItUp reklamprogrammet

PaceItUp skall fungera som ett verktyg som mäter din internethastighet så du kan se om det stämmer överens med vad din internetleverantör har utlovat. Tyvärr så är detta verktyg helt värdelöst då mätningarna inte är korrekta och ger dig massvis med reklamer som en bonus.

Reklamerna som visas av PaceItUp kommer i alla former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter för attraktiva priser. Bli dock inte för exalterad över dessa priser då erbjudandena oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamlänkar. Vi rekommenderar dig att inte klicka på några länkar från PaceItUp.

Screen Shot 2015-04-01 at 15.07.39

Om du ändå klickar på en av reklamlänkarna från PaceItUp så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller t.o.m bli bedragen om du försöker att handla något hos dessa.

En annan oönskad egenskap av PaceItUp är dess insamlande av privat information. Väl installerad så kommer den samla in olika informationer om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Tredjeparter använder sedan informationen hämtat och formar om sina reklamer för att göra dessa ännu mer relevanta och intressanta för just dig, på så sätt ökar risken att du klickar på dessa. Och det är just det som är huvudmålet av PaceItUp då dess skapare tjänar pengar för varje klickning du utför hos dessa.

PaceItUp spridningmetoder

PaceItUp sprids genom andra applikationer som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram från en opålitlig hemsida så finns det en risk att PaceItUp laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. Så vill du hålla din dator säker, ha då uppsikt under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancera tillval om det går. På så sätt kan du se alla möjliga alternativ och utföra ändringar. Stressa in då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydligt och är inget som du vill missa. Om din dator nu redan är infekterad så vänta inte utan ta de nödvändiga stegen och eliminera hotet omgående.Automatisk PaceItUp verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som PaceItUp och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av PaceItUp

Du tar bort PaceItUp genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som PaceItUp installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till PaceItUp .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort PaceItUp från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till PaceItUp och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PaceItUp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna PaceItUp från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till PaceItUp. Klicka på papperskorgen bredvid PaceItUp eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PaceItUp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna PaceItUp från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till PaceItUp och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PaceItUp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort PaceItUp från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna PaceItUp från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill PaceItUp. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till PaceItUp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

PaceItUp skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
april 19, 2015 09:53, april 19, 2015 09:53
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *