Ourluckysites.com virus - Hur tar man bort

Ourluckysites.com virus

Huvudsidan av Ourluckysites.com ser extremt välbekant ut. Det finns massvis av identiska sökmotorskapare runt om: detta är en av dom. Dessa infektioner har blivit designade ganska minimalt och innehåller endast en sökruta, några sektioner och resultat av sökningar som kopierats av Yahoo. För att inte presentera sökresultaten helt imiterade så kan Ourluckysites.com placera en del URL:s till hemsidor då valt att stötta. Dock har vi starka misstankar om att dessa ytterligare kommersiella länkar inte kommer vara till fördel för användaren, utan för sökmotorn och dess partners. Plattformar som associeras med sökmotorskapare kommer inte ta några nödvändiga steg för att säkerställa säkerheten för sina tillhandahållna tjänster.

Ourluckysites.com viruset och dess aktivitet

Genom hemsidan Ourluckysites.com kommer användare stöta på en hel del nedladdningsbara filer, insända av partners av plattformen. Olika tillägg kan erbjudas för nedladdning, men det är viktigt att du inte svarar på sådana förslag. Kom ihåg: användare rekommenderas att ladda ned program som både är säkra i sig själva och distribueras av legitima källor. Officiella hemsidor fungerar bra, men kontrollera programmet inte är misstänksamt och inte kommer försöka starta aktivitet som potentiellt kan störa den naturliga ordningen i din enhet.

Om en sökplattform som du inte känner igen plötsligt dyker upp, då är du troligen äventyrad av en sökmotorskapare. Ourluckysites.com viruset kan orsaka omdirigeringar till sina hemsidor som placeras slumpmässigt. Det kommer inte ha så stor betydelse om du är upptagen och försöker slutföra en del arbete online. Plattformen Ourluckysites.com kan dyka upp helt utan varning. Du kommer även störas när viruset ockuperar startsidor, sökleverantörer och nya flikar. Dessa ändringar kommer vara under kontroll av sökmotorskaparen tills mer kraftfulla handlingar används för att motverka detta.

Andra domäner kan också stöttas av Ourluckysites.com viruset. Användare kommer att omdirigeras till ett antal universala hemsidor som visar olika innehåll. Du kan erbjudas att medverka i lotterier, undersökningar eller andra givande aktiviteter. Dock kommer inga priser ges ut eftersom det endast är en bluff skapad av bedragare för att infektera system med skadeprogram, eller stjäla användares känsliga information. Om inget av detta låter uppskattat, då kan vi endast hoppas att du kommer vara mer försiktig när det kommer till tredjeparters hemsidor och annonser. Internet är förorenad av teknisk support bedrägerier, skurkaktiga program och annat bedrägligt innehåll.

Sökmotorskapare kan också övervaka användares aktivitet, som t.ex. vilka hemsidor som anses vara mest attraktiva för användarna m.m. Denna inhämtade information kan sedan utnyttjas för att lista ut vilka tredjepartsinnehåll som kommer vara mest till mötes så de kan tjäna pengar (via avtal med tredjeparter och stöttning av deras hemsidor). Om Ourluckysites.com dyker upp framför dig helt utan anledning, då bör du ta bort denna sökmotorskapare för att återställa säkerheten i ditt system.

Olika sätt att äventyras på av Ourluckysites.com viruset

Ourluckysites.com viruset kan förlja med paketerad i olika tredjepartsprogram som kan hittas på olika fildelningssidor. Verktyg och tillägg till webbläsare är oftast de program som distribuerar sökmotorskapare. Någonstans under villkoren av sådana program, kommer ändringar av webbläsarnas inställningar också nämnas. Genom att acceptera installation av ett sådant verktyg, accepterar du även att sådana ändringar får utföras automatiskt. För att undvika den här fällan bör du alltid välja ett avancerat installationsalternativ under installationsprocessen. Du bör även installera pålitliga program och undvika de som kan orsaka säkerhetsproblem.

Reimage, SpyHunter eller Plumbytes är anti-skadeprogram som noggrant kan rengöra enheten från skadeprogram och bevara en säker miljö under surfandet. Viktigt gällande en manuell borttagning: du föreslås att följa varje steg om du önskar bli av med sökmotorskaparen på egen hand.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Ourluckysites Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Ourluckysites Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Ourluckysites.com

Du tar bort Ourluckysites.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ourluckysites.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ourluckysites.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ourluckysites.com virus från dina webbläsare

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Ourluckysites.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Ourluckysites.com virus del i dialogrutan.

TopHur man avlägsnar Ourluckysites.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ourluckysites.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Ourluckysites.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ourluckysites.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ourluckysites.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Ourluckysites.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Ourluckysites.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Ourluckysites.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ourluckysites.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ourluckysites.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ourluckysites.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Ourluckysites.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Ourluckysites.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Ourluckysites.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-ourluckysites-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *