OptiShopper - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

OptiShopper är inte mer än ett skadligt reklamprogram. Även fast det ser ut som ett användbart verktyg som du kan använda gratis så är detta inte sant. Det kommer översvämma ditt Internet med irriterande reklam. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan dessutom skadliga, därför bör du inte låta OptiShopper vara installerad på din dator.

OptiShopper kan tas bort antingen manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så vi rekommenderar dig att välja detta val. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter or StopZilla och installera det på din dator. Genomsök sedan alla filer på din hårddisk. Denna applikation kommer automatiskt hitta samt eliminera infektionen på nolltid. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha denna säkerhetsverktyg installerad.

Dock om du av någon anledning inte vill ladda ned något anti-skadeprogram så kan du bli av med OptiShopper manuellt med. Denna metod kräver en del specifik kunskap, därför har vi utvecklat dessa steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort OptiShopper – skrolla ned till slutet av denna artikel och kika in den. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera detta virus för gott.

Om du stöter på några komplikationer under borttagningen så var dela dessa i kommentarsfältet nedan så ska vi försöka hjälpa dig. Ifall du vill lära dig mer om OptiShopper egenskaper, var god fortsätt läs denna artikel.

Om OptiShopper reklamprogram

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Väl installerad så visar den olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kan visas i flera varianter som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam och reklampelare. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, därför är det väldigt störande.

Oftast märker du av OptiShoppers reklamer på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon. Detta reklamprogram lovar dig att spara både tid och pengar när du använder Internet och förse dig med olika länkar, kuponger och erbjudanden. Dock är detta inte sant. Även fast dessa reklamer ser väldigt attraktiva ut så bör du inte förlita dig på dom. Oftast är de falska och endast ett trick för att vinna din uppmärksamhet och få dig att klicka på en av dessa reklamer. Och detta rekommanderar vi inte.

OptiShopper

Om det ändå blir så att du klickar på en av dessa reklamer så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På detta sätt kan du få din dator infekterad eller om du försöker köpa något, bli bedragen på dina pengar. OptiShopper kan beskrivas som ett annonsnätverk för kriminella inom internetvärlden, då dessa är blockerade från legitima annonsnätverk använder dom reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, om du har OptiShopper installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap av OptiShopper är dess insamlande av information. Väl inne i datorn så samlar den in information om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, din IP-address samt din mail-address. Tredjeparter formar sedan reklamerna från informationen hämtad och gör dessa mer relevanta och attraktiva för just dig, genom detta ökar chanserna att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av OptiShopper då dess skapare får betalt för varje klickning du utför på dessa reklamer.

OptiShopper spridningsmetoder

OptiShopper sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att följa med packeterade med olika gratisprogram. T.ex. om du laddar ned samt installerar en gratis mediaspelare eller nedladdningsprogram så finns det en risk att OptiShopper installeras vid sidan om utan att användaren vet om detta. Så vill du undvika detta så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Leta efter olika förklickade bockar. Om du märker av att något annat program som du inte känner till är påväg att installeras, tillåt inte detta att slutföras då det kan eventuellt vara OptiShopper eller ett annat skadeprogram.Automatisk OptiShopper verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som OptiShopper och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av OptiShopper

Du tar bort OptiShopper genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som OptiShopper installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till OptiShopper .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort OptiShopper från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till OptiShopper och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OptiShopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OptiShopper från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till OptiShopper. Klicka på papperskorgen bredvid OptiShopper eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OptiShopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OptiShopper från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till OptiShopper och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OptiShopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort OptiShopper från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna OptiShopper från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill OptiShopper. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OptiShopper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

OptiShopper skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 25, 2015 14:46, februari 25, 2015 14:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *