OneAppPerDay - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

OneAppPerDar är ännu en oönskad applikation listad som ett reklamprogram. Väl inne i datorn så visar den olika reklamer på alla dina sökmotorer. Eftersom denna applikation följer med packeterad med andra gratisprogram som laddas ned från Internet så märker du av den först när den väl är installerad på datorn. Dock är det inte svårt att märka av applikationen då all reklam som visas är märkta med slogans som ”Ads by OneAppPerDay” eller ”Brought to you by OneAppPerDay”. Om du ser att något av detta händer på din sökmotor så är din dator garanterat infekterad och du bör ta bort applikationen snarast. Den huvudsakliga orsaken till att inte ha det installerat är att det kan leda till stor skada.

För att ta bort detta skadliga program så bör du installera ett pålitligt anti-skadeprogram så som Malwarebytes, StopZilla eller SpyHunter. Installeras enkelt och efter gör du en sedvanlig genomsökning av alla filer på din hårddisk. En av dessa anti-skadeprogram kommer att hitta och ta bort det skadliga innehållet per automatik för gott. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden, så det är ett bra val att ha en av dessa. Du kan dock ta bort detta manuellt med. Om du känner att du inte behöver någon hjälp från ett anti-skadeprogram och du har tagit hand om snarlika problem tidigare så se nedan i artikeln. Där hittar du en steg-för-steg guide om hur du tar bort OneAppPerDay. Följ instruktionerna noga och du kommer att kunna ta bort programmet på nolltid. Vi har skapat dessa instruktioner för att assistera dig genom denna komplicerade process att bli av med viruset.

Om du skulle vilja veta mer om OneAppPerDay, var god fortsätt läs. Om du har några frågor relaterade till denna artikel så tveka inte att ställa dessa i kommentarsfältet nedan. Det är ära att få svara på dom.

Om OneAppPerDay

Det fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till hos alla de populära sökmotorerna så som Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Google Chrome. Väl infiltrerat så visas reklamer i alla möjliga format, som t.ex. pop-ups (vilket är reklamrutor som hoppar upp på måfå), textreklam, reklampelare med mera. Även en ny flik kan plötsligt dyka upp på din sökmotor. Oftast visas dessa reklamer på internethandelssidor så som E-bay eller Amazon och erbjuder olika produkter till väldigt lockande priser. Lita inte på detta då det endast är ett trick för att fånga din uppmärksamhet och klickar på dessa reklamer. Oftast finns inget erbjudanden.

Om det händer att du klickar på reklam från OneAppPerDay som kommer du direkt bli omdirigerad till andra hemsidor som kan ägas av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. Detta kan leta till oönskade resultat. Som ett exempel så kan din dator bli infekterad eller om du köper något så kan du bli bedragen på dina pengar.

OneAppPerDay fungerar som ett reklamförande nätverk skapat specifikt för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är bommade från mer legitima reklamförande nätverk så använder dom sig av reklamprogram som dessa där att gynna trafik till deras hemsidor. På detta sätt kan dom infektera användare. För att göra det enkelt, om OneAppPerDay körs på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor. Därför är det väldigt viktigt att eliminera denna oönskade applikation snabbt. Om du behåller den installerad så kan din dator bli infekterad med andra internetinfektioner som kan orsaka stora problem.

En annan oönskad attribut från OneAppPerDay är dess datainsamlande. När applikationen väl är installerad hämtar den information om dig som t.ex. dina sökhistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, även din IP-address och email address. Denna data används sedan för marknadsföringssyfte. Som ett exempel så kan din email bli fylld med reklam-mail och du blir betydligt mer sårbar, för det är enklare för kriminella inom internetvärlden att attackera dig när de redan har en hel del information om dina vanor. Dessutom är reklamen som visas från OneAppPerDay format från informationen hämtad och görs mer relevanta och intressanta för just dig. På detta sätt ökar chanserna att du klickar på dessa vilket är huvudmålet för OneAppPerDay. Skaparna av detta får nämligen pengar för varje klick som görs vilket är orsaken till att de försöker skaffa sig en stor publik och tillhandahålla dessa med reklamer relevanta för just dessa.

OneAppPerDay spridningsmetoder

Som du redan vet så följer OneAppPerDay med packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Detta betyder att det kommer installeras utan att du är medveten om det. För att undvika skadliga innehåll som denna så bör du vara försiktig med vad du installerar. Ladda inte ned program från opålitliga hemsidor. Har du dock inget val så var uppmärksam under installationen av gratisprogrammet. Kontrollera alltid tillval eller avancerade inställningar, klicka aldrig ”next” eller ”nästa” genom hela installationsprocessen. På detta sätt har du mer kontroll och kan se alla tillval. Läs även igenom villkoren. Stressa inte då den viktiga informationen kan vara väldigt otydlig samt håll utkik efter redan förklickade rutor som accepterar installering av tillägg. Tillåt inte detta då det kan vara OneAppPerDay eller ett liknande skadeprogram.

Dessa tips bör vara nog för att skydda din dator mot oönskade applikationer. Om det skulle vara försent och din dator redan är smittad så ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram samt följ våran steg-för-steg guide för att lösa problemet.Automatisk OneAppPerDay verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som OneAppPerDay och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av OneAppPerDay

Du tar bort OneAppPerDay genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som OneAppPerDay installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till OneAppPerDay .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort OneAppPerDay från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till OneAppPerDay och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OneAppPerDay, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OneAppPerDay från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till OneAppPerDay. Klicka på papperskorgen bredvid OneAppPerDay eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OneAppPerDay, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna OneAppPerDay från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till OneAppPerDay och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OneAppPerDay, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort OneAppPerDay från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör OneAppPerDay ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna OneAppPerDay från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill OneAppPerDay. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till OneAppPerDay, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
januari 10, 2015 08:32, januari 10, 2015 08:32
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *