One System Care PUP - Hur tar man bort

One System Care är ett potentiellt oönskat program som har äventyrat användares datorer för minst ett par år nu. Medan programmet i sig själv inte orsakar någon direkt skada på datorn så tycks det fortfarande missbruka konceptet av optimeringsverktyg för systemet och deras principer.
One System Care potentially unwaten program

Alla vill ha sina datorer som snabba och effektiva som möjligt utan skräpfiler, samt att variationen av installerade program och ett fyllt register kan slöa ner systemet markant. Det här är orsaken till att användare börjar leta efter system optimeringsverktyg som kan hjälpa till med att rengöra och organisera datorer för att nå sin optimala prestanda. Tyvärr så finns det många lömska program som t.ex. One System Care, vilket låtsas vara en universal lösning till allting.

I verkligheten låtsas One System Care bara utföra en genomsökning och visas massvis av systemfel där alla är påhittade, samt för att åtgärda dessa (fortfarande falska) fel behöver användaren köpa den fulla versionen. Vi rekommenderar att du läser igenom artikeln (Hur kostnadsfria provperioder slutar med kostnader). Betalningar för borttagning är en ganska populär metod även bland legitima program, fast dessa använder sig inte av s.k. ”scareware”-tekniker med falska fel för att få användare att köpa deras produkt – vilket One System Care PUP gör. Med andra ord, om du inte vill bli ett naivt offer för den skurkaktiga applikationen OneSystemCare, då bör du fortsätta läsa vidare i artikeln.


OneSystemCare installation and system scan results

Är One System Care programmet skadlig

One System Care programmet kallas oftast för ett virus tack vare sina utföranden, däremot är detta långt ifrån sanningen om man jämför med ökända ransomware hot, reklamprogram m.m. Det gör ingenting annat än att försöka lura användare på pengar och få dessa att köpa Premium-versionen genom att visa ett falskt tillstånd av datorn. Även på en nyinstallerad version av Windows kommer One System Care hitta kritiska systemfel som inte möjligen kan ha tagit sig in. Detta potentiellt oönskade program är inte skadlig, men det är inte heller användbart. Dessutom kan One System Care applikationen bli väldigt irriterande och störa ditt arbete genom att visa påminnelser om kritiska systemfel som behöver omgående hantering.

Det är inte en överraskning att många användare faller för One System Care bedrägeriet, särkilt för någon som redan letar efter en lösning på onödiga problem, systemskydd, hålla systemet hälsosamt, backup och mycket annat – vilket One System Care ser ut att erbjuda. Produktpriset på 19,95 USD för 6 månader låter också som ett fantastiskt erbjudande, men glöm inte bort att verktyget inte är på riktigt och du ger istället pengarna till skurkar för absolut ingenting. Att betala skurkar pengar kommer också leda till att andra liknande program kommer att dyka upp och drabba fler, vilket verkligen inte behövs eftersom det redan finns andra sådana program som t.ex. PC Repair PRO, Win Tonic, Mac Tonic m.fl.


OneSystemCare PUP payment site for the full version

Även fast det ännu inte är bekräftat så har många andra liknande verktyg en tendens att missbruka deras tillstånd och samla in personlig information om offret, vilket senare kan säljas till tredjeparter och i hemlighet marknadsföra sponsrade produkter tjänster eller placera skadligt innehåll. Det är inte säkert om One System Care kommer eller redan gör detta, men det är alltig bäst att vara på den säkra sidan och inte riskera din Identitet online, konton, bankinformation och systemets välmående. Av den anledningen föreslår vi att du tar bort One System Care viruset innan det lyckas övertala dig att betala dessa eller ännu värre – stjäla din personliga information.

Hur sprider sig One System Care

One System Care PUP följer antingen med som infekterade paket, falska uppdateringar eller professionellt utvecklade hemsidor som sprider sina skadliga filer. Den senare metoden är troligen den mest legitima eftersom offret installerar programmet frivilligt, endast lurad av lömska utseenden och beskrivningar, medan de andra metoderna orsakar installationen av One System Care utan användarens vetskap. För tillfället verkar det som att direkta nedladdningar inte ger lika stor framgång eftersom flera säkerhetsprogram lyckas blockera det Upptäckta hotet innan det tar sig in i systemet.

Våra läsare att noterat att One System Care PUP vid ett par tillfällen har paketerats inuti skurkaktiga mediaspelare och Flash uppdateringar, samt att det ibland följer med populära program från Freeware/shareware distribuerande sidor. Även fast detta kan undvikas genom att istället hämta program från deras officiella hemsidor och kontrollera installationerna via ett avancerat installationsläge, så vet inte alla användare om säkerhetsreglerna medan de surfar på internet. Det är även viktigt att Läsa villkoren av ett program innan det används, samt att självklart inneha ett pålitligt anti-skadeprogram.

Hur du tar bort One System Care viruset

Envisheten är en av anledningarna till att One System Care ofta kallas för ett virus. Även fast en del användare lyckas ta bort systemverktyget genom att enkelt avinstallera det via kontrollpanelen så tycks majoriteten stöta på problemet och popup-meddelanden som avbryter den manuella borttagningen med meddelandet “You do not have sufficient access to uninstall One System Care PUP. Please contact your system administrator.”. Visas inte detta popup-meddelande för dig, då kan du enkelt eliminera den oönskade applikationen genom att följa våra steg-för-steg instruktioner här nedan – men om skärmen blockeras, då behöver du ett mer sofistikerat borttagningsprogram.

Våra forskare har kommit fram till att den bästa metoden för upptäckt och eliminering av One System Care är via antingen Spyhunter, Malwarebytes eller Reimage. Eftersom potentiellt oönskade program har varit aktiva ett tag nu så kan de flesta sofistikerade antivirus programmen upptäcka det, men var försiktig för Skurkaktiga anti-spionprogram när du väljer. Välj ett av ovan program och utför en fullständig genomsökning av systemet och följ sedan anvisningarna för att helt bli av med skadeprogrammet.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som One System Care Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som One System Care Pup och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Du tar bort One System Care PUP genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som One System Care PUP installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till One System Care PUP .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort One System Care PUP från dina webbläsare

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-one-system-care-pup

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *