Omniboxes.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Omniboxes.com viruset är en kapare av sökmotorer som kan ta över ditt Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome eller Safari. Oftast infiltreras det in i datorn när användaren laddar ned andra applikationer från Internet som t.ex. gratis mediaspelare, PDF-skapare, nedladdningsprogram med mera. Väl inne sp kommer programmet att ändra din sökmotors inställningar och ta över ditt internetanvändande. Först och främst så kommer Omniboxes.com viruset att ändra din startsida samt standard sökleverantör. Tyvärr så fungerar den här sidan helr annorlunda från vanliga sökverktyg, trotts sitt utseende. Huvudmålet av Omniboxes.com viruset är att omdirigera användare till olika sponsrade hemsidor och utöka deras trafik samt förbättra deras plats bland sökresultaten på Internet.

omniboxes.com-virus

Det är starkt rekommenderat att ta bort Omniboxes.com viruset från din sökmotor så fort du märkt av det. Om du inte kan bli av med det manuellt så kan du utföra en full genomsökning av datorn med t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller ett annat pålitligt anti-skadeprogram. För att lära dig mer om denna kapare, var då god och fortsätt läsa artikeln. Vid slutet av den kommer du hitta en manual om hur man tar bort Omniboxes.com viruset.

Om Omniboxes.com viruset

Om Omniboxes.com viruset redan har infiltrerat din dator så kommer den först och främst att ändra din startsida samt standard sökleverantör. Programmet kan påverka flera sökmotorer samtidigt så du kommer troligen inte att kunna utföra några sökningar utan hinder då alla dina sökmotorer kan tas över. Omniboxes.com viruset modifierar dina sökresultat genom att lägga till sponsrade och kommersiella hemsidor samt visa flertalet reklamer bland dina sökresultat. Om du klickar på en av dessa reklamer så kommer det sluta med att du får besöka en äventyrad hemsida eller t.o.m ladda ned ett potentiellt oönskat program till datorn.

Omniboxes.com viruset kan också involvera dig i oetisk marknadsföring. Programmet kan samla in information om dig och dina internetvanor samt lära sig om dina intressen och skicka detta vidare till tredjeparter. De kan senare använda informationen för att generera personliga reklamer som självklart är betydligt effektivare, ger fler klickningar på deras länkar samt få deras marknadsföring mer framgångsrik.

Omniboxes.com virusets spridningsmetoder

De flesta användare klagar på Omniboxes.com viruset som dyker upp på deras sökmotor efter att de har laddat ned något gratisprogram. Programmet installeras oftast tillsammans med olika mediaspelare, nedladdningsprogram med mera. Om användaren hade större koll under installationsstegen så hade de troligen undvikit Omniboxes.com viruset eller liknande oönskade program. Oftast så är reklamprogrammen en valmöjlighet bland ett av installationsstegen. Om du inte väljer bort dessa packeteringar så kommer de läggas till som standard. Av den här orsaken så bör du alltid hålla utkik efter tillägg samt avancerade tillval istället för att bara klicka ”nästa”, ”acceptera” eller ”bekräfta” genom hela installationen. Se till att välja bort val som indikerar nedladdning av något du inte känner till.

För att ta bort Omniboxes.com viruset så bör du använda ett anti-skadeprogram och utföra en full genomsökning av datorn med det. Annars kan du följa instruktionerna nedan för att eliminera det skadliga innehållet manuellt. Du kan dock inte ignorera programmet då ju längre tid det stannar på datorn, desto fler problem kommer du att få.Automatisk Omniboxes.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Omniboxes.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Omniboxes.com viruset

Du tar bort Omniboxes.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Omniboxes.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Omniboxes.com virus and related parasites like Kijojo.com virus , Uber-Search.com virus , Mywebsearch Virus , 521news.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Omniboxes.com virus från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Omniboxes.com virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Omniboxes.com virus del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Omniboxes.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Omniboxes.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Omniboxes.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Omniboxes.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Omniboxes.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Omniboxes.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Omniboxes.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Omniboxes.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Omniboxes.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Omniboxes.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Omniboxes.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Omniboxes.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Omniboxes.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Omniboxes.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Omniboxes.com virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 8, 2015 09:50, juli 26, 2017 10:22
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *