Nuesearch.com virus - Hur tar man bort

Skadliga program skapas inte för användare för att de ska få en behagligare tur på en hård väg på internet. I det här fallet så har webbläsartillägget Nuesearch.com följande objektiv: generera webb-trafik från opålitliga hemsidor av tredjeparts partners och fylla fickorna med smutsiga pengar.

Det finns inga begränsningar eftersom infektionen är kompatibel med flertalet webbläsare som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge, Opera m.fl. Det troligen största problemet med skadeprogram av den här typen är att användare ofta ignorerar det. Den här kaparen tar över startsidan av infekterade webbläsare och gör den till www.nuesearch.com och den här hemsidan ser precis ut som en vanlig sökmotor som du kan lita på.

Tyvärr så är verkligheten aningen annorlunda och vi rekommenderar inte att du behåller det här skadliga verktyget installerad på din dator. Om du har fastnat med Nuesearch.com och inte vet hur du blir av med det, då finns vi här för att hjälpa dig. Fortsätt vänligen läs vidare i artikeln där vi tillhandahåller detaljerade instruktioner om hur du tar bort Nuesearch.com och skyddar din dator i framtiden.


nuesearch-com-virus

Varför Nuesearch.com är oönskad

Låt oss måla dig en bild om vad monstruösa sökmotorskapare gör. Efter att det har vilat lugnt och fint i ditt system så kommer en kraftig klo plötsligt ta tag in dina webbläsares inställningar och första dessa som en gammal leksak. Från och med nu kommer Nuesearch.com bli din bestående sökmotor som öppnas som din startsida varfje gång din webbläsare öppnas.

Om en användare försöker att återställa inställningarna till sitt tidigare skede så kommer kaparen Nuesearch.com bara återta sin position utan lov. Den här möjligheten ges eftersom Nuesearch.com även påverkar systemet. För att vara mer specifik så placerar sig den här skadliga applikationen som ett Uppstartsprogram. Dessutom lämnar det sina filer i olika system mappar. Allt för att förbli närvarande på ditt system nu och tills du har hanterat det.

En klassisk egenskap för skadeprogram av den här typen är att generera sökresultat som många gånger prioriterar misstänksamma samarbeten med tredjeparter – vi bör nämna att Nuesearch.com inte är ett undantag. Även fast det här tillägget omdirigerar dig till Google Search i en ny flik, så är sökresultaten framtagna inte äkta varan av Google. Faktum är att du kommer att presenteras med påverkade sökresultat istället.

För att fullständigt informera dig om dessa konfigurerade sökresultaten så behöver vi nämna en annan misstänksam aktivitet som Nuesearch.com viruset fullföljer.

Detta skadliga tillägg har en inbyggd Cookie teknologi som används för att övervaka dina aktiviteter online. Att övervaka din information hjälper kapare att stödja fler lyckliga hemsidor, annonser och få en bättre möjlighet att tjäna pengar på PPC (pay-per-click) kampanjer. Tredjeparts källor är så envisa med att stödja deras riskabla hemsidor och annonser eftersom de sprider skadeprogram på det här sättet.

Det är även upptäckt att sökmotorskaparen Nuesearch.com stör ditt internetanvändande på ett vanligare sätt. Tack vare sin närvare kommer hemsidor ta längre tid att öppna, frysa eller krasha.

Det finns en hel del infektioner som liknar den här – Search.downloadmyinboxhelper.com, Search.awesomesearch.online, Search.searchmmd.com m.fl. De delar alla liknande kvaliteter, och med detta kan vi säkert säga att det är farligt att bevara dessa applikationer installerade på datorn.

Hur distribueras virus

Du kommer att börja lägga märke till aktiviteterna av Nuesearch.com viruset efter att du nyligen laddat ned ett gratisprogram från en fildelningssida som t.ex. Cnet.com, Softonic.com eller Filehippo.com. Självklart så distribuerar dessa domäner inte bara program som har sekundärt hemligt innehåll. Under installationen kommer listan av rekommenderade applikationer vara en huvudsaklig faktor, från nedladdning av en infektion till en säker installation. Om du väljer ett avancerat installationsalternativ där du kan välja, då kan du enkelt undkomma många av problemet. Väljer du dock en snabb installation, då kommer dessa alternativ inte ens visa sig.

Kaparen Nuesearch.com kan också följa via infekterade annonser som även kan presenteras på legitima hemsidor för social media. Klickar du då så kan du få ett potentiellt oönskat program nedladdat till din PC. Detta elaka tillägg kan även börja påverka din dator efter att du har besökt en pornografisk sida eller dylikt. Det kan även ske via skräppost kampanjer som framför Nuesearch.com till din dator.

Hur elimineras Nuesearch.com från en dator

Utvecklarna av skadeprogrammet Nuesearch.com tillhandahållet tydligen tjänsten att avinstallera Nuesearch.com via Nuesearch.com/uninstall.html. Även om du trycker på deras ”Uninstall” knapp så kommer det inte att fungera. Använd dig av ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller Spyhunter för en automatisk borttagning av Nuesearch.com viruset.

Det är en av de enklaste och mest effektiva sätten att bli av med infektionen på. Vi föreslår även att bevara en av dessa program installerade på din dator – de skyddar ditt system från liknande skadeprogram i framtiden. Vi har även en guide här nedan för de som vill prova en manuell borttagning istälet för att installera ett anti-skadeprogram.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Nuesearch Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Nuesearch Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,


Manuell borttagning av Nuesearch.com viruset

Du tar bort Nuesearch.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Nuesearch.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Nuesearch.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Nuesearch.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Nuesearch.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Nuesearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Nuesearch.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Nuesearch.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Nuesearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Nuesearch.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Nuesearch.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Nuesearch.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Nuesearch.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Nuesearch.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Nuesearch.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Nuesearch.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Nuesearch.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Nuesearch.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-nuesearch-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *