Newsonly.info - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Stör Newsonly.info dig varje gång som du öppnar en webbläsare? Då betyder det att din dator har infekterats med denna sökmotorskapare och att du bör ta tag i det. Om du nyligen lagt märke till att din dator har infekterats med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur du hanterar situationen, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Newsonly.info antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du vill ta bort Newsonly.info snabbt och enkelt så rekommenderas det automatiska alternativet. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa program bör hitta och eliminera Newsonly.info på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installeras. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du ta bort Newsonly.info manuellt med. Dock är det här processen mer komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig med den manuella borttagningen – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Newsonly.info helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Newsonly.info, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har ngra frågor som relaterar till det här ämnet får du gärna ställa dessa i kommenterasfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om sökmotorskaparen Newsonly.info

Newsonly.info fungerar som ett tillägg till webbläsare och kan läggas till hos alla de mest populära webbläsarna. Dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge samt även Safari. Det betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne i ditt system kommer Newsonly.info utföra en del ändringar på dina webbläsare. Inställningar som startsida och standard sökleverantör kommer att istället få Newsonly.info placerad. Så fr.o.m. nu kommerden här hemsidan dyka upp istället för den vanliga varje gång som du öppnar webbläsaren.

Även fast Newsonly.info kanske ser ut som ett legitimt och gratis verktyg som skall tillhandahålla de bästa nyheterna direkt på din starsida så rekommenderar vi inte att varken använda eller förlita sig på det. Som du säkert kan se så erbjuder det sin tjänst som sökleverantör med. Om du försöker att söka efter någonting med Newsonly.info kommer en hel del sponsrat innehåll att dyka upp. Dessa resultat är inte bara orelevanta till dina sökningar, dessutom kan de leda dig till en del oönskade hemsidor, därav rekommenderar vi dig inte att klicka på någon av dess länkar.

Om det händer att du klickar på någon sponsrad länk av Newsonly.info kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Newsonly.info har även egenskaper av ett reklamprogram. Väl installerad på datorn kommer det visa olika annonser på alla dina webbläsare. dessa annonser kan visas i alla möjliga format som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt. Oftast så visas reklam av Newsonly.info mestadels på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon.Automatisk Newsonly.info verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Newsonly.info och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Newsonly.info viruset

Du tar bort Newsonly.info genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Newsonly.info installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Newsonly.info från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Newsonly.info från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Newsonly.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Newsonly.info från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Newsonly.info och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Newsonly.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Newsonly.info virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Newsonly.info från listan.

Hur man avlägsnar Newsonly.info från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Newsonly.info och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Newsonly.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Newsonly.info från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Newsonly.info ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Newsonly.info från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Newsonly.info och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Newsonly.info, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Newsonly.info

 
Processer:
 

Newsonly.info skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 28, 2017 09:30, mars 28, 2017 09:30
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *