Nemesis Virus - Hur tar man bort

Nemesis viruset tillhör kategorin ransomware. Början för den här infektionen upptäcktes runt Maj 2017, men den aktiva spridningen började först nu. Det här anses vara ett typiskt ransomware – först och främst krypterar det alla filerna som finns lagrade på din dator (förutom systemfiler så att operativsystemet fungerar), därefter kräver det en lösensumma för att återfå dessa. Även fast det inte är officiellt så har offren av Nemesis viruset rapporterat att startsumman ligger på 500 USD och kan dubblas om villkoren (tiden) inte följs. Detta är en vanlig skrämselteknik som IT-kriminella använder sig av i hela världen.
Nemesis Ransomware Remove

Om den här dödliga infektionen tar sig in i ditt system, då har du två alternativ – betala lösensumman och dekryptera låsta filer, alternativt ta bort viruset med ett anti-skadeprogram och återställa filerna med andra metoder. Den första vägen är inte rekommenderad eftersom IT-kriminella kan lura dig och enkelt stjäla dina pengar utan att ge dig dekrypteraren. Dessutom är det inte en bra idé att främja skurkar genom att betala lösensumman. Slutligen behöver du ändå använda dig av andra alternativ. Om du inte har en aning om hur du eliminerar Nemesis infektionen och återställer dina filer, då har du hamnat helt rätt. Vi kommer att tillhandahålla dig med detaljerad information om detta ransomware och hur du blir av med det.

Nemesis virusbeskrivning

Till att börja med – för att starta sina skadliga aktiviteter på ditt system behöver Nemesis ransomware först ladda upp särskilda filer på din dator. För att göra detta kommer de att använda sig av socialt konstruerade tekniker och placera dessa filer i e-postmeddelanden. Oftast är de väl konstruerade och ser ut att innehålla någonting väldigt viktigt för dig. För att få tillgång till mer information i meddelanden kommer användaren bli ombedd att öppna den bifogade Word-filen. Därefter visar det sig snabbt att textfilen inte alls var en textfil – väl öppnad kommer alla skadliga filer som behövs för att driva Nemesis ransomware automatiskt laddas upp på din dator. Detta är en ytterst vanliga metod för distribution av malware som dessa.

Nu när filerna är uppladdade på ditt system kan Nemesis börja sin genomsökning efter dina personliga dokument i syfte att kryptera dessa. Tyvärr är den här infektionen väldigt farlig och kan låsa de flesta filer för en vanlig användare – media, dokument, bilder och mycket mer. Processen för krypteringen är väldigt komplicerad, men det tar inte särskilt lång tid. Efter ett par minuter kommer den krypterande AES-algoritmen placeras på dina personliga filer och en unik filändelse av [email protected] kommer läggas till i slutet på samtliga krypterade filer. Filändelsen är ganska uddam men det är samma e-postadress som de begär kommunikation via med offren.

Efter krypteringen bör du notera en ny automatiskt genererad HTML fil som kallas för “HOWTODECRYPTFILES.html” placerad på ditt skrivbord. Det är ett hotbrev och ser ut ungefär såhär:

ALL YOUR WORK AND PERSONAL FILES HAVE BEEN ENCRYPTED

Nemesis Ransomware

To decrypt your files you need to buy the special software – «Nemesis decryptor»

To recover data, follow the instructions!

You can find out the details/ask questions in the chat:

hxxps://qg6m5wo7h3id55ym.onion.to (not need Tor)

If the resource is not available for a long time, install and use the Tor-browser:

 1. Run your Internet-browser
 2. Enter or copy the address hxxps://www.torproject.org/download/download-easy.html in the address bar of your browser and press key ENTER
 3. On the site will be offered to download the Tor-browser, download and install it. Run.
 4. Connect with the button “Connect” (if you use the English version)
 5. After connection, the usual Tor-browser window will open
 6. Enter or copy the address hxxp://qg6m5wo7h3id55ym.onion in the address bar of Tor-browser and press key ENTER
 7. Wait for the site to load

// If you have any problems installing or using, please visit the video tutorial hxxps://www.youtube.com/watch?v=gOgh3ABju6Q

De föreslår att du använder dig av webbläsaren TOR för deras chatt där du kan få information om lösensumman och även ställa frågor. TOR är ett program som utvecklades i syfte att ny Deep web och vi rekommenderar verkligen inte att du gör detta. Du bör aldrig kontakta IT-kriminella eller försöka betala lösensumman, även om du är desperat efter dina personliga filer.

Vi har analyserat en hel del ransomware virus som verkligen liknar den här – EnybenyCrypt, HiddenBeer, SOLO ransomware m.fl. De har alla liknande egenskaper och det är aldrig en bra idé att lita på IT-kriminella som har utvecklat dessa och betala lösensumman.

Hur du löser Nemesis ransomware problemet

Om du har hamnat i den här obekväma situationen och finner att det inte finns någon enkel väg ur, då behöver du följa följande steg. Det första du behöver göra är att självklart eliminera Nemesis viruset från din dator. Varför? Jo, för att en framgångsrik återställning av dina krypterade filer med viruset kvar kommer endast få dina filer krypterade igen. Detta kan vara en komplicerad process manuellt, så du bör istället använda Reimage eller SpyHunter. Dessa anti-skadeprogram kan upptäcka och automatiskt eliminera alla skadliga filer som hänvisar till Nemesis.

Om du nu har lyckats ta bort själva viruset, då bör du försöka återställa dina filer via en systemåterställning. Däremot fungerar detta endast om du har en giltig kopia på din hårddisk som skapades innan infektionen fick sitt fäste. Om detta inte är möjligt kan du prova att använda ett Kostnadsfritt verktyg för återställning för att komma åt dina personliga filer igen.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Nemesis Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Nemesis Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,


Hur du tar bort Nemesis Virus genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Nemesis Virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Nemesis Virus

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Nemesis Virus.


3. Återställ Nemesis Virus påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Nemesis Virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-nemesis-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *