Mysearchresults.com virus - Hur tar man bort

Mysearchresults.com viruset är ett reklamprogram som kan infiltrera datorer utan användarens samtycke och störa dig och ditt internet. Programmet själv installerar sitt Verktygsfält på ditt Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox, ändrar din startsida och sökleverantör. Dessa ändringar är inte bara irriterande, utan kan även orsaka andra problem.

Mysearchresults.com viruset orsakar omdirigeringar till hemsidor du aldrig tidigare sett och som även kan vara skadliga. Du kan på så sätt riskera att få din dator infekterad med andra skadeprogram och alla möjliga hot. Dessutom kan programmet samla in information om vad du gör på internet, exempelvis vilka hemsidor du besöker eller vilka sökningar du utför. Det kan även övervaka din personliga information. Skulle denna information avslöjas så kan du möta mer seriösa konsekvenser.

Dessa är anledningarna till att vi starkt föreslår att du tar bort detta skadliga webbläsartillägg omgående. Om du inte har en aning om hur du göra detta, vänligen läs då vidare i artikeln. Vi kommer att hjälpa dig att effektivt ta bort Mysearchresults.com från din dator och webbläsare, samt skydda dig mot liknande infektioner i framtiden.


Mysearchresults.com removal

Varför är Mysearchresults.com farlig

Det kan se ut som en vanlig sökmotor i början, men du kommer snabbt lära dig att det tydligt är ett oönskat program och du inte bör bevara det installerat på datorn. Mysearchresults.com distribueras via olika vilseledande metoder och kommer oftast som en överraskning.

Det kommer att ändra olika personliga inställningar utan att ens informera användaren om det. Konsekvensen blir att du tvingas använda hemsidor på en daglig basis. Eftersom det presenteras som ett effektivt och avancerat webbläsartillägg som kan tillhandahålla ett säkrare surfande, så kommer du troligen att använda det för dina sökningar.

Detta rekommenderar vi inte att du gör. Det finns flera anledningar till att du inte bör använda det:


Mysearchresults.com traffic analysis

 • Visar resultat som är irrelevanta och slösar din tid;
 • Sökresultat som är stöttade och irrelevanta bland toppresultaten;
 • Du kommer att erfara ytterligare annonser;
 • Du kan omdirigeras till andra opålitliga hemsidor.

Med andra ord så placerar du dig i fara att bli infekterad med andra skadeprogram eller förlora din personliga information genom att endast använda hemsidan. Dessutom kan alla Mysearchresults.com sökningar samlas in, så en del känslig information kan avslöjas där och det medför stora risker.

Hur infekterar det din dator

Mysearchresults.com viruset distribueras paketerad i olika gratisprogram. Du ger det alltså tillgång till din dator om du installerar en kostnadsfri mediaspelare eller liknande program. Du måste alltid välja ett avancerat installationsalternativ och kontrollera om ytterligare komponenter som t.ex. Mysearchresults.com försöker att installeras och välja bort detta.

Detta är utan tvekan den mest populära metoden att distribuera skadeprogram på. Vi har sett virus som t.ex. Search.abcnews.io, Xtconnect.com, eller Fanatics Search distribueras på så sätt och de kan enkelt nå tusentalas datorer på så sätt. Trotts det faktum att Mysearchresults.com har funnits ett tag så är det fortfarande väldigt populärt, vilket du kan se på tablån här nedan.

Vänligen notera att 95% av dessa besök är omdirigeringar, så det är ett tydligt tecken på att besökare kommer från infekterade datorer.

Hur du hanterar Mysearchresults.com kaparen

Om du noterar nämnda ändringar på din webbläsare och konstant blir omdirigerad, då är din webbläsare garanterat kapad. Ta bort Mysearchresults.com viruset omgående efter att du har upptäckt det. Gå till Kontrollpanelen – Lägg till/ Ta bort program och avinstallera det där. Det är viktigt att du tar bort alla andra program som du installerade tillsammans med kaparen, en del av dom kan återställas och även återställa webbläsarens inställningar. Genomsök datorn med Spyhunter eller Reimage då dessa kan identifiera hot ganska enkelt.

Du bör även kontrollera tilläggslistan på Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Om du inte ser Mysearchresults.com där, då behöver du använda ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage och genomsöka datorn med det. Avinstallera programmen från din dator ändrar inte sökleverantören, det stoppar bara annonserna från att visas på din dator. Du kommer att behöva hantera detta på egen hand. Beroende på vilken webbläsare du använder, följ nedan instruktioner:

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Mysearchresults Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Mysearchresults Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur man tar bort Mysearchresults.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

Om du använder webbläsaren Google Chrome, vänligen följ dessa instruktioner för att återställa till tidigare inställningar:

TopHur man avlägsnar Mysearchresults.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mysearchresults.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

För att återställa inställningar på en kapad Mozilla Firefox, Vänligen följ nedan instruktioner:

TopHur man avlägsnar Mysearchresults.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Mysearchresults.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mysearchresults.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

Mysearchresults.comkan även påverka Mac användare. I sådana fall får du gärna ta en titt på guiden för Mac här nedan:

TopHur du tar bort Mysearchresults.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Mysearchresults.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Mysearchresults.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-mysearchresults-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *