Money Viking - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Money Viking är ännu en applikation som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så det kommer att överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall du har blivit infekterad med Money Viking eller inte, då de flesta reklamerna som visas av detta skadeprogram är markerade med ”Ads by Money Viking” eller ”Brought to you by Money Viking”. Så har du lagt märke till detta så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

För att bli av med Money Viking snabbt och enkelt så bör du ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och sedan utföra en full genomsökning av datorn. Det bör automatiskt hitta samt eliminera viruset från din dator på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden med, så det är värt att ha det installerat.

Om du föredrar att ta bort detta manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln. Där hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Money Viking manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Money Viking viruset helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen av viruset så får du gärna kontakta oss via kommentarsfältet här nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Money Viking, var god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Money Viking

Även fast det kanske beskrivs som ett användbart program som tillåter dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att tillhandahålla olika kuponger och erbjudanden så är detta inte sant. Problematiken är att alla dessa erbjudanden kommer i irriterande former av reklam, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment).

Det är högst sannolikt att du kommer se en av dessa reklamer när du besöker en internethandelssida som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter och tjänster till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick, då det endast är ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dessa reklamer. Det rekommenderar vi dig att du inte gör.

Om du ändå händer att du skulle klicka på en av reklamerna som visas av Money Viking, då kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad, eller så kan du bli bedragen på dina pengar om du försöker handla något hos dessa.

Money Viking fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de vanligaste sökmotorerna, exempelvis Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Reklamprogrammet Money Viking spridningsmetoder

Money Viking kan ta sig in i din dator då du laddar ned och installerar något gratisprogram från Internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera någon mediaspelare eller nedladdningsverktyg så finns det en risk att Money Viking följer med. Så vill du undvika infektioner som denna så bör du ha ett vakande öga under installationer av gratisprogram, och även alltid hålla datorn skyddad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Money Viking verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Money Viking och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Money Viking reklam

Du tar bort Money Viking genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Money Viking installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Money Viking .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Money Viking från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Money Viking och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Money Viking, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Money Viking från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Money Viking. Klicka på papperskorgen bredvid Money Viking eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Money Viking, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Money Viking från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Money Viking och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Money Viking, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Money Viking från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Money Viking ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Money Viking från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Money Viking. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Money Viking, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Money Viking

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
februari 20, 2016 13:18, februari 20, 2016 13:18
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *