Mojotab.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Hemsidan Mojotab.com ser attraktiv ut – charmig bakgrundsbild, användarvänligt gränssnitt och tillhörande ytterligare funktioner. Däremot får vi ett par dåliga vibbar bakom det uppskattade utseendet. Först och främst vill vi nämna det vilseledande sättet som hemsidan placeras som startsida och sökmotor på olika webbläsare.

Mojotab.com placeras som startsida och sökmotor/ ny flikar automatiskt, samt utan att notera användaren angående detta. Det beror på ett skadligt tillägg (add-on) som kan installeras på dina webbläsare. Detta specifika tillägg distribueras genom att paketeras in i olika gratisprogram som du kan ladda ned från internet. När du installerar ett gratisprogram, då kanske du blir ombedd att installera ett tillägg eller verktyg till din webbläsare, men dessa alternativ är oftast redan förvalda som standard. Med andra ord, om du inte utför ändringarna själv, då kommer Mojotab.com installeras automatiskt.

Väl installerad kan det vara svårt att bli av med, vilket kan vara anledningen till att du är här nu. I den här artikeln kommer vi förklara syftet med sökmotorskapare och presentera de bästa lösningarna för borttagningen av Mojotab.com.


MojoTab Virus remove

Varför skall du ta bort Mojotab.com?

Som det definieras av Techopedia Sökmotorskapare är ”spion- eller skadeprogram” ofta tillgängliga som tillägg till webbläsare och kan ändra användares webbläsarinställningar. Dessa ändringar kan vara byte av startsida, fel och sökmotor. Det kan omdirigera användare till oönskade hemsidor medan det samlar in personlig information för personliga eller företagsenliga syften. När en sökmotorskapare inte tas bort kan den infekterade webbläsaren återgå till sitt skadliga läge vid varje omstart, även om inställningarna redan manuellt bytts ut. Det är mitt andra ord ett särskilt webbläsartillägg med syftet att stötta särskilda hemsidor, öka trafik och tjänar pengar på så sätt.

Medan en del användare tycker att detta är helt OK med ändrad startsida (de kanske t.o.m. tycker om det), så bör du inte behålla det installerad och här ger vi dig flera anledningar varför.


mojotab to-do list

Opålitliga resultat: Startsidan är vart du börjar ditt surfande och oftast används det för sökningar. Det betyder att en av de viktigaste elementet för kvalitativ surfing är att leta efter en seriös startsida. Sökningar som tillhandahålls av Mojotab.com kan inte anses som pålitliga, det beror på att de använder sig av modifierade Google sökningar. Det betyder att det kan infiltrera in resultat som de vill att du skall se och tjäna pengar på det. Ha i åtanke att Mojotab.com är en projekt som utvecklats av skurkar och du bör aldrig lita på dess resultat.

Ytterligare övervakning: De flesta hemsidor på internet använder sig av kakor (cookies) och övervakar sina användare för att komma ihåg särskilda inställningar och justera innehållet efter varje användares personliga intressen. Om du däremot tillåter att Mojotab.com övervakar dig, då kommer insamlad information hamna i händerna på olika tredjeparter och det är farligt.

Infektionsrisk: Om ett skadligt tillägg kan köras på din webbläsare, då kan andra finna vägar in i ditt system med. Det kan göras med hjälp av Mojotab, då detta skadeprogram kan infiltrera in andra oönskade verktyg på din dator.

Oftast imponerar inte sökmotorskapare särskilt mycket på användare med sin hemsida – ta bara en titt på luckypage123.com eller Spicystart.com. I det här fallet har Mojotab.com en del ytterligare funktioner som kan vara användbara som t.ex. den här minimala listan:

Däremot är detta mer eller mindre allt. Det finns inga andra användbara funktioner av den här hemsidan, av den anledningen är slutsatsen uppenbar – ta bort det så snabbt som möjligt!

Avinstallera Mojotab.com

Det bästa med sökmotorskapare är att problemet enkelt kan lösas. Om du har rätt verktyg för jobbet det vill säga. Det bör vara tillräckligt att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram, men eftersom du redan infekterats en gång bör du även uppgradera dina säkerhetsprogram. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage eller SpyHunter och genomsök datorn med det. Alla filer som har en koppling till Mojotab bör upptäckas och tas bort på ett ögonblick. För vidare instruktioner, vänligen ta då en titt på våra manuella instruktioner för sökmotorskaparen Mojotab.com här nedan.Automatisk Mojotab.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Mojotab.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Mojotab.com virusets borttagningsprocess

Du tar bort Mojotab.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Mojotab.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Mojotab.com virus and related parasites like iStartsurf.com virus , Only-search.com virus , V9 Redirect Virus , CustomSearchPlus.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Mojotab.com virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Mojotab.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mojotab.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Mojotab.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Mojotab.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mojotab.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Mojotab.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Mojotab.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Mojotab.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Mojotab.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Mojotab.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Mojotab.com virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Mojotab.com virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Mojotab.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Mojotab.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Mojotab.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Mojotab.com virus

 
Processer:

     
 

Om författaren

 
januari 1, 2018 15:14, januari 1, 2018 15:14
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *