MacShiny - Hur tar man bort

MacShiny skurkaktiga Mac-systemoptimerare (av Cyan Soft Ltd.) främjas på sin officiella hemsidan och presenteras som det enklaste verktyget för att hålla Apple datorer skyddade och optimerade. Från det här perspektivet liknar det program som t.ex. PC Optimizer Pro. Det nyligen upptäckta programmet inkluderar tydligen följande funktioner: Töm papperskorg, systemstatus/ driftinformation, säkerhetsscanner, upptäcka dubbletter, avancerad avinstallation, tilläggshanterare, databorttagning, snabb problemfixare, öka prestanda och en del andra tillägg för ökad effektivitet.

Däremot anses det vara lika skurkaktig som Identity Protector eller VSnapshotTool som vi diskuterat tidigare i veckan. Legitima säkerhetsforskare har bekräftat att MacShiny optimerare är ett potentiellt oönskat program (PUP), samt att vi tror att det även kan användas för att ladda ned ytterligare skadeprogram.


MacShiny rogue

Skurkaktiga MacShiny systemoptimerare för Mac bör inte köpas eftersom det är ett PUP

Vi beslutade att ladda ned och genomsöka MacShiny.pkg vilket är en körbar fil för att starta installationen. Som vi förutspådde (Antivirus scan av MacShiny), respektabla säkerhetsverktyg fastställde programmet som BV:Downloader-OA [Drp], OSX/Deceptor.MacShiny.A, Trojan.Linux.Downloader, not-a-virus:HEUR:Downloader.OSX.MacShiny.a. Från ordet ”downloader” kan vi spekulera att detta misstänksamma XAR-arkiv är kapabel att i hemlighet installera oönskade program eller applikationer som anses vara mer skadliga.

Den officiella hemsidan av det skurkaktiga optimerarprogrammet MacShiny får in över 70% av sin trafik från omdirigeringar. Det intresserar dig nog att veta att en hel del hänvisningar har sitt ursprung från pornografiska hemsidor. Denna marknadsstrategi bör inte utnyttjas av respektabla utvecklare eftersom användare bör hämtas med professionella och uppskattade tjänster.

Däremot kommer användare att automatiskt föras vidare till den officiella hemsidan av tjänsten ganska frekvent. I en del länder kan verktyget erbjudas oftare än andra. Exempelvis kommer användare från USA, England, Kanada, Australien och Tyskland rekommenderas att installera ”rougeware” MacShiny väldigt ofta.


MacShiny PUP

Även fast den avancerade rengöraren av MacShiny kan tyckas vara ett bra köp så bör du inte slösa pengarna på den funktionen. För en 24 månaders licens behöver du betala 4.95 EURO. Detta betyder att du kommer vara associerad med verktyget för hela två år, du bör verkligen inte ta det begränsade erbjudandet som föreslås. Opålitliga utvecklare kan eventuellt utnyttja din bankinformation och debitera det utan godkännande (Erbjudanden om kostnadsfri provperiod kan orsaka oönskade debiteringar).

Under de första 30 dagarna av din licens sägs det att användare har rätten till sina pengar tillbaka. Däremot kan det finnas hemlighetsfulla villkor gällande den här garantin. Dessutom, om du köper Delux planen för 24 månader, kommer du att totalt debiteras 118.80 EURO även om du inte tycker verktyget är bra efter någon månad.

Vi tycker inte ens att användare skall prova på demo-versionen av MacShiny infektionen även om den vore gratis (Bedrägliga antivirus program: kostnadsfria provperioder). Allt verktyget kommer att göra är att visa dig falska varningar och hoppas övertyga dig att köpa den fulla versionen. Gratisversionen tillåter användare att åtgärda 100 upptäckta problem, men det skurkaktiga programmet kommer se till att detta blir som en droppe i havet. Vi hoppas att du inte överväger det här programmet eftersom det endast kommer orsaka säkerhetsproblem och potentiella nedladdningar av skadliga program.

Hur undviker man potentiellt oönskade program?

Vi försöker påminna våra besökare om de huvudsakliga sätt för att skydda sitt operativsystem mot infiltration av skadeprogram. Vänligen skaffa dig ett respektabelt anti-skadeprogram. Reimage kommer göra ett bra jobb med att hitta PUP:s och andra potentiellt skadliga virus.

Gällande installationen av gratisprogram, där hoppas vi att du beslutar dig för att installera program via ett avancerat läge som är betydligt bättre än en snabbinstallation. Det är också rekommenderat att du läser EULA dokumenten (villkoren) så de inte bedrar dig med ett verktyg som automatiskt kommer debitera ditt kreditkort och visa vilseledande reklam.

Manuella instruktioner för att bli av med MacShiny PUP:

*Observera att dessa instruktioner är på Engelska, se nedan för ytterligare lösning.

  1. Select “Go” and “Go to Folder” on the Finder toolbar.
  2. In the “Go to Folder” section, write /Library/LaunchAgents.
  3. In the folder that gets launched, please check whether there are any suspicious files that could be triggering an adware to be active. It could be that entries, related with “Genieo” or “RarGenie” will be noticed.
  4. If you find any suspicious files, you should move them to trash.
  5. Write /Library/Application Support in the “Go to Folder”.
  6. Once again, check the folder for any alarming files or folders.
  7. Check ~/Library/LaunchAgents folder for any dangerous entries. Do this by entering the folder name in “Go to Folder”.
  8. Finally, repeat the same routine with the /Library/LaunchDaemons folder.

Om detta inte fungerar, då rekommenderar vi dig starkt att du provar på ett automatiskt borttagninsalternativ som vi nämnt tidigare. Genomsök datorn för att upptäcka vart reklamprogrammet gömmer sig.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Macshiny och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Macshiny och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-macshiny

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *