Lucky Tab - Hur tar man bort

Lucky Tab är listad som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden hos infekterade datorer. Det visas olika reklamer och kan infiltrera in andra virus till din dator, så det är ingenting du vill behålla i din dator.

Om du har märkt av att den skadliga applikationen körs på din dator och du inte vet hur du eliminerar det så har du kommit helt rätt. Vi kommer ge dig fulla borttagningsinstruktioner i den här artikeln.

Det kan tas bort antingen manuellt eller automatiskt. Det är mycket enklare att göra det automatiskt, så detta är det rekommanderade alternativet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt ta bort hotet för gott. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterliggare anti-skadeprogram så kan du ta bort Lucky Tab manuellt med. Den här metoden kräver lite specifik förkunskap och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Lucky Tab manuellt. Dessa hittar du i slutet av artikeln. Följ alla stegen noga så kommer du kunna eliminera infektionen på nolltid.

Om du har några frågor relaterade till borttagninsprocessen eller infektionen i sig så kan du ställa dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dessa. Om du vill veta mer om Lucky Tab, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Lucky Tab

Även fast det beskrivs som ett användbart verktyg som skall spara dig både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika erbjudanden och kuponger så har beskrivningen väldigt lite med verkligheten och göra. Väl installeras så kommer detta skadeprogram att visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kommer i former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter eller tjänster för attraktiva priser. Det kan även fungera som ett verktyg för prisgemförelser.

Lucky Tab

Vi rekommenderar inte att du klickar på några reklamer från Lucky Tab, för om du gör det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. Detta kan resultera i att din dator blir infekterad eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Verktyget fungerar som ett tillägg för sökmotorer och alla läggas till hos alla de populäraste sökmotorerna, t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Lucky Tab kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och dirigera trafik till dessa. Med detta sagt, om du har Lucky Tab installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare att nå dig dagligen via din sökmotor och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap hos Lucky Tab är dess insamlande av information. Väl installeras som kommer det att samla in information om ditt internetanvändande, t.ex. din internethistorik, dina internetsökningar samt även din IP-address och e-post address. Tredjeparter använder sedan informationen hämtat för att forma om sina reklamer och göra dessa ännu mer intressanta samt relevanta baserad på dina internetvanor, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Det är huvudmålet av Lucky Tab då dess skapare tjänar pengar för varje klickning du utför.

Lucky Tab spridningmetoder

Lucky Tab sprids genom att packeteras in i andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett nedladdningsprogram eller en mediaspelare så finns det en risk att Lucky Tab installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta så bör du vara väldigt noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll utkik efter tillägg eller avancerade tillval om det finns. På så sätt kan du se alla möjliga alternativ och utföra ändringar. Leta efter olika förklickade bockar. Stressa in då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är ingenting som du vill missa. Läsa igenom villkoren anses även vara klokt. Om du märker av att något tillägg installeras bredvid som du inte känner till, tillåt då inte installationen att slutföras då det kan vara Lucky Tab eller ett annat reklamprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Lucky Tab och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Lucky Tab och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Lucky tab

Du tar bort Lucky Tab genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Lucky Tab installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Lucky Tab .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Lucky Tab från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Lucky Tab och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lucky Tab, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Lucky Tab från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Lucky Tab. Klicka på papperskorgen bredvid Lucky Tab eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lucky Tab, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Lucky Tab från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Lucky Tab och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lucky Tab, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Lucky Tab från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Lucky Tab från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Lucky Tab. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lucky Tab, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Lucky Tab

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-lucky-tab

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *