Lite Web Ads - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Har du på sistone märkt av att flertal Lite Web Ad-annonser dyker upp lite slumpmässigt på din webbläsare när du surfar på nätet? Du bör då veta om att dessa annonser kan utgöra ett säkerhetshot och kan tyda på att din dator är infekterad med reklamprogram och annan skadlig mjukvara. Det bästa sättet att göra sig av med dem är att skanna ditt system med ett väl ansett Antispywareprogram såsom Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. De ser till att Lite Web Ads och dess annonser tas bort från din dator och inte kommer tillbaka.

Om Lite Web Ads

Lite Web Ads tillverkades av SuperWeb LLC, ett företag som är känt för att ha skapat ett dussintal andra liknande program såsom Spark Cast, Platamoose och Box Rock. Väl installerat på din dator översköljer den systemet med ett stort antal annonser. Klickar man på dem omdirigeras man till andra shoppingsajter. Det finns inga garantier på att dessa sidor är säkra och användare kan faktiskt få sina datorer infekterad av andra skadliga program när de väl besöker dem. Sidorna kan, utan användarens vetskap, distribuera skadliga filer och PUP´s (potentiellt icke önskvärda program) som kan orsaka ytterligare problem.

Lite Web Ad´s annonser visas när du surfar på Internet via Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Reklamprogrammet kommer också spåra dina surfvanor, genom att lagra din webb- och sökhistorik som finns tillgänglig. All information om dig skickas sedan till tredje part (företag som samarbetar med Lite Web) och dessa data kan då användas mot dig i marknadsföringssyfte. Ett direkt resultat av detta är att du får riktad reklam som anpassas utefter dina preferenser. Som du förstår kan denna reklam vara mycket mer effektiv.

Distributionsmetoder för Lite Web Ads

Vanligtvis installeras programmet på datorer genom att följa med andra applikationer. De kan läggas till i dina webbläsare i samband med att du installerar diverse mediaverktyg, PDF-skapare etc. För att undvika detta så bör du vara mer försiktig och uppmärksam när du installerar program, i synnerhet gratisvara. Under installationsprocessen bör du läsa igenom varje steg och inte bara trycka ”Nästa”, ”Acceptera” och ”Godkänn”. Välj Anpassad eller Avancerad installation för att få en bättre överblick över vad som eventuellt kan medfölja och du får då möjlighet att välja bort program som du inte känner till. Glöm inte att du aldrig bör ladda ned okända program eftersom det kan leda till fler problem.

Ta bort Lite Web Ads om du upptäcker den på ditt system. För en automatisk borttagning så använd ett bra Antispywareprogram. Det är det enklaste sättet att bli av med dessa annonser. För att ta bort Lite Web Ads manuellt så gå till Kontrollpanelen, ta bort allting relaterat till reklamvaran från listan och återställ dina webbläsarinställningar. Följ guiden nedan för hur går tillväga steg för steg.

Hur du tar bort Lite Web Ads från din dator

Du tar bort Lite Web Ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Lite Web Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Lite Web Ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Lite Web Ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Lite Web Ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lite Web Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Lite Web Ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Lite Web Ads. Klicka på papperskorgen bredvid Lite Web Ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lite Web Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Lite Web Ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Lite Web Ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Lite Web Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Automatisk Lite Web Ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Lite Web Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
november 20, 2014 11:56, november 20, 2014 11:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *