Linkey virus - Hur tar man bort

Linkey virus

Linkey virus är ett webbläsartillägg som skapades av Aztec Media Inc. Även om programmet hävdar sig vara en användbar applikation som gör ditt surfande mycket mer produktivt genom att erbjuda snabba länkar till populära webbplatser, spel etc, är sanningen den att den orsakar mer skada än nytta. Linkey virus kan beröra Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome.

När den väl är inne, ändrar programmet din startsida till linkey.project.com. Webbplatsen har ett sökfält, dock om du försöker göra en sökning med den, kommer du märka att den visar många sponsrade webbplatser i dina sökresultat. Dock spårar programmet din surfhistorik och sparar vilka webbsidor du besökt så väl som vilka sökningar du gjort. Detta kan leda till att den här informationen sedan skickas till en tredje part som involverar dig i ett marknadsförings relaterat projekt. Dessutom kan varje snabb länk till spel och populära webbplatser faktiskt leda dig till att besöka skadliga webbsidor eller installera potentiellt oönskade program.

Vanligtvis installerar datoranvändare själva Linkey virus utan att ens veta om det. Eftersom den kommer buntad med många kostnadsfria programvaror, kan många användare hoppa över den och tillåta installation utan att märka det. För att undvika liknande problem i framtiden, är det rekommenderat att vara försiktigare med vad du installerar på ditt system och följ noggrant installationsstegen. Se också till att du väljer Anpassad installation som kommer göra det möjligt för dig att se alla buntar, såsom Linkey virus och på så sätt avstå installation.

Om din system redan blivit berört, var medveten om att det kan leda till massor av andra annonsprogram och andra värdelösa program. Av den anledningen är det rekommenderat att ta bort Linkey virus så fort du har upptäckt den. Gå till Kontrollpanelen, Lägg till/Ta bort program och avinstallera allt som är relaterat till Linkey virus därifrån. Vissa versioner av den här kaparen installerar programvara som hindrar webbläsarinställningar från att ändras. För att identifiera dem kan scanning med Spyhunter eller annat betrott anti-sabotageprogram vara användbart. Sedan kan du avinstallera tilläggen och återställa inställningarna i webbläsarna.

Hur man tar bort Linkey virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer;
 3. Ta bort Linkey från listan.

Hur man tar bort Linkey virus från IE 11:

 1. Klicka på ikonen inställningar (överst till höger)->Hantera Tillägg;
 2. Välj Sökleverantörer; 3.Ändra standardsökmotorna till Bing eller Google;
 3. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” i nedre delen av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort Linkey virus från Firefox:

 1. Skriv about:config i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv keyword.url i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv browser.search.defaultengine i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv browser.search.selectedengine i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter browser.startup.homepage. Högerklicka på den och radera. 6.Sök efter browser.newtab.url. Högerklicka på den och radera. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Linkey virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj inställningar.
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer.
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan.
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).
 6. Om din Ny Flik sida är kapad, måste du scanna med ett anti-sabotageprogram eller använda tillägget New Tab Redirect från Chrome Store.

Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Linkey endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
 2. Öppna fliken Genväg;
 3. Ta bort Linkey del i dialogrutan.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Linkey Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Linkey Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Linkey virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-linkey-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *