Launchpage.org virus - Hur tar man bort

Launchpage.org virus

Launchpage.org viruset har varit aktiv i över 5 månader och har utvecklats till en av de mest framgångsrika kaparna av webbläsare det här året. Omdirigeringar till den här sidan påverkar Indonesien, Indien, Brasilien, Pakistan, Amerika och Spanien. Dess parasitiska klon Yeadesktop.com är också dominant i Indonesien, men den är inte lika spridd världen över.

Mer information om den skadliga infektionen Launchpage.org

Om du skulle vara mer bekväm med att läsa angående borttagningen på ditt eget språk, då rekommenderar vi dig att besöka den Spanska och Portugisiska versionen. I det globala rangordningssystemet för hemsidor har kaparen fått den väldigt oroväckande positionen av 2,138. Dagligen får hemsidan över en miljon besökare och erhåller tusentals dollar i intäkter.

Skadeprogrammet använder även flertalet hemsidor för att samla in besökare. Default-search.net infektionen får också ett flöde av webb-trafik genom visning av reklam och hänvisningar, men dess position är inte överlägsen den som omdirigeringsviruset Launchpage.org har erhållit. de mer blomstrande skade-varianterna får hänvisningar från hemsidor som Uncar.ac id, Info.url.cloud.360safe.com, Checkout.dafiti.com.br, Linkdsl.com och Broadbandstatus2.globe.com.ph (1). Dessutom följer den här kaparen samma strategi för infiltration av webbläsare och tillämpning av sin sökmotor som den huvudsakliga preferensen (2).

Symptom av en infektion från den här parasiten är ganska tydliga: modifiering av webbläsaren, konstant leverans av stöttat innehåll från opålitliga reklam-nätverk, hemligt övervakande av dina aktiviteter online och informationen som du skriver via tangentbordet. Launchpage.org viruset har upptäckts felaktigt varna användare om hot likt de som teknisk support bedrägerier använder sig av (3). Medans falska positiva egenskaper är en vanlig förekommande strategi som kapare utnyttjar med senare bedrägerier så finns det även en ännu mer bedräglig taktik. Falska undersökningar och lotterier involverar användare med chansen att vinna priser, däremot får dessa användare oftare skadeprogram och andra hemska infektioner från sådana popup meddelanden (4).

Launchpage.org viruset är förmodligen skyldig Google en hel del för sin framgång eftersom den skadliga kaparen kopierar sitt utseende och t.o.m. utnyttjar Google:s databas för att generera sökresultat. Strategin med skadeannonsering har blivit en sockersöt väg för kapare och bedragare, det är just därför som tillägg för webbläsare, falska säkerhetsprogram eller dataprogram har involverat sig i distribution av vilseledande eller skadligt innehåll online (5).

Launchpage.org viruset förväntas även använda sig av olika övervakande teknologier. Exempelvis kan det vara påträngande nog att övervaka dina aktiviteter online och hur du använder hemsidorna som du besöker. Om du tror att ditt surfande skall vara privat, då bör du inte tillåta dig själv att vara infekterad med en sökmotorskapare likt denna. Det kan även lägga till massvis av reklam online som dyker upp från ingenstans när du surfar runt. Om du skulle chockeras av popups som förklaras att ditt system har äventyrats av spionprogram, trojaner eller andra störande virus, då bör du inte tro dessa. Kommersiella erbjudanden som informerar dig om olika kampanjer, rabatter eller erbjudanden är precis likadana.

Launchpage.org är en sökmotor som erbjuder snabb tillgång till ett flertal populära tjänster online som t.ex. Facebook, Youtube, Amazon, Instagram och många fler. Vi uttrycker stark oro till att den här plattformen inte har någon EULA eller andra integritetsdokument (villkor). Utan dessa villkor har du väldigt lite kunskap av hur sökningar och information hanteras.

Hur kan du infekteras med Launchpage.org viruset?

Launchpage.org viruset är en falsk sökmotor och den kommer absolut inte vara bättre än originalet Google. Du bör inte frivilligt använda Launchpage.org eftersom det är tydligt nog att det är en opålitlig variant. Dock kan du råka installera den här sökmotorskaparen eller ett relaterat tillägg av misstag. Många gånger installerar användare gratisprogram från olika källor, de bör kontrollera om dessa program är pålitliga och inte hämtar hem några misstänksamma ytterligare program med.

Tack vare en teknologi kallad ”bundling” kan distribution av skadeprogram följa med gratisprogram extremt enkelt. Om du inte är noggrann under installationen så finns det en risk att du går med på villkor som du borde ha nekat. Välj ett avancerat installationsalternativ för att analysera programmet bättre. I regel bör du endast installera de viktigaste programmen och motstå frestelsen att ladda ned slumpmässiga verktyg.

Om du inte är bekant med en manuell borttagning av skadeprogram kan det bli svårt att eliminera Launchpage.org viruset på egen hand. För att hjälpa dig har vi genererat användarvänliga instruktioner. Ett alternativ är att använda ett anti-skadeprogram som kan upptäcka alla infektioner. . Reimage eller Spyhunter är verktyg som inte bara rensar systemet från Launchpage.org viruset, det kommer även skydda dig mot skadliga hot i framtiden.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Launchpage Org Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Launchpage Org Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Launchpage.org viruset

Du tar bort Launchpage.org virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Launchpage.org virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Launchpage.org virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Launchpage.org virus från dina webbläsare

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Launchpage.org virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Launchpage.org virus del i dialogrutan.

TopHur man avlägsnar Launchpage.org virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Launchpage.org virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Launchpage.org virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Launchpage.org virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Launchpage.org virus från listan.

Hur man avlägsnar Launchpage.org virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Launchpage.org virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Launchpage.org virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Launchpage.org virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Launchpage.org virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Launchpage.org virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Referenser (Engelska):

 1. Launchpage.org analysis. Similar web.com.
 2. What is Browser Hijacking? Securing tomorrow.mcafee.com.
 3. Technical support scam. Wikipedia.com.
 4. Web attack: fake survey.Symantec.com.
 5. Why malvertising is cybercriminals’ latest sweet spot? Wired.com.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-launchpage-org-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *