LaSuperba - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Powered by LaSuperba
 

Om du får erfara olika reklamer på dina sökmotorer medans du söker på Internet så finns det en risk att du har infekterats med LaSuperba. Detta skadeprogram är listat som ett reklamprogram eftersom när det väl infiltrerat datorn så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer. Det är inte svårt att indikera ifall din dator har infekterats med detta reklamprogram eller inte eftersom reklamerna från LaSuperba oftast är markerade med ”Ads by LaSuperba” eller ”Brought to you by LaSuperba”. Så har du lagt märke till något av detta på någona av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och bör ta itu med problemet.

Enklaste sättet att ta bort virus som LaSuperba på, är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram och genomsöka datorn med det. Vi rekommenderar att du använder dig av SpyHunter eller Malwarebytes. Genomsök enkelt datorn med ett av dessa program så kommer det att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknanden infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du utföra borttagningen av LaSuperba manuellt med. Denna process är komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort LaSuperba manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att utföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera LaSuperba helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av just LaSuperba, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor relaterade till det här ämnet, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så skall vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet LaSuperba

Det fungerar som ett tillägg som kan läggas till hos alla de vanligaste sökmotorerna, t.ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så kommer LaSuperba visa reklamer i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller samt textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt på din sökmotor.

Reklamerna som visas av LaSuperba dyker oftast upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta knep då erbjudandena oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom.

Om det händer att du skulle råka klicka på en av reklamerna som visas av LaSuperba så kommer du att omgående bli omdirigerad till en tredjeparts hemsida. Det är inte en hemlighet att dessa tredjeparter oftast är kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

LaSuperba kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som detta för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har LaSuperba installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen, och detta är väldigt farligt.

LaSuperba spridningsmetoder

Du kan infekteras med LaSuperba genom att enkelt ladda ned samt installera ett gratisprogram. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller mediapspelare så finns det en risk att LaSuperba laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika detta bör du hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram, samt även hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk LaSuperba verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som LaSuperba och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av LaSuperba reklamer

Du tar bort Powered by LaSuperba genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som LaSuperba installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Powered by LaSuperba .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort LaSuperba från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Powered by LaSuperba och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till LaSuperba, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Powered by LaSuperba från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till LaSuperba. Klicka på papperskorgen bredvid Powered by LaSuperba eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till LaSuperba, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Powered by LaSuperba från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till LaSuperba och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Powered by LaSuperba, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort LaSuperba från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna LaSuperba från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Powered by LaSuperba. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till LaSuperba, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av LaSuperba

 
       
 

Om författaren

 
november 28, 2015 10:42, november 28, 2015 10:42
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *