Kaparen PortaldoSites.com - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

PortaldoSites.com är en sökmotorskapare som tar sig in i datorns system tillsammans med gratis nedladdningar. Väl inne kommer du lägga märke till att din startsida har bytts ut till PortaldoSites.com, och din standard sökleverantör är nu Search.portaldoSites.com. Även fast programmet i sig själv inte skadar din dator så kan det vara väldigt irriterande eftersom det stör ditt internetanvändande.

Det visar sökresultat baserat på sponsrade länkar. På så sätt blir sökresultaten felaktiga och du tvingas besöka stöttade hemsidor som inte är helt relaterade till det du letar efter. Som du redan vet så finns det hemsidor som kan orsaka att infektioner installeras på datorn efter att du klickat på en skadlig länk. Dessa länkar kan finnas bland sökresultaten. På så sätt utgör PortaldoSites.com en indirekt risk för att få ditt system infekterat. Dessutom så kommer programmet övervaka ditt internetanvändande och samla in information om dina internetsökningar. Denna information används för marknadsföringssyften.

Som redan nämnt ovan, så är en av de vanligaste distributionsmetoderna för PortaldoSites.com genom att packeteras in i andra program. Av den orsaken behöver du vara försiktig med vad du laddar ned, samt alltid ha uppsikt under installationen. Det är rekommenderat att använda ett avancerat installationsalternativ istället för den automatiska. Följ varje steg noggrant och välj bort applikationer som vill installeras till datorn som standard. PortaldoSites.com är en av många potentiellt oösnakde program som kan läggas till på användarens webbläsare utan vetskap.

Om du redan har blivit ett offer för dess skapare, då är det starkt rekommenderat att du tar bort kaparen PortaldoSites.com från systemet så snart det har upptäckts. Gå till Start -> Kontrollpanelen -> Lägg till/ Tabort program och avinstallera allt som relaterar till PortaldoSites.com i listan. Beroende på vilken webbläsare du använder, följ nedan instruktioner:

För IE:

Öppna IE och gå till ”Verktyg” -> ”Hantera Tillägg”.

Under ”Verktygsfält och Tillägg”, inaktivera allt som relaterar till PortaldoSites.com från listan.

Välj ”Sökleverantörer” -> Välj den sökleverantör som du använde förut och se till att göra det till din standardwebbläsare. Alternativt väljer du ”Sökförslag” och väljer ”Inaktivera sökförslag” för att inaktivera det.

Gå till ”Verktyg” och välj ”Internetalternativ”, under ”Allmänt” klickar du på ”Använd standard” eller skriver in din egen i fältet. Klicka OK för att spara ändringar.

För Mozilla Firefox:

Öppna Mozilla Firefox -> Gå till ”Tillägg”.

Under ”Tillägg” avinstallerar du PortaldoSites.com.

Gå till ”Inställningar” och välj där ”Återställ standard” eller ändra det till www.Google.com.

För Google Chrome:

Klicka på de tre prickarna i övre högra hörnet -> välj ”Inställningar”.

Under fliken ”Sök” väljer du ”Hantera Sökmotorer”. Välj www.Google.com eller en annan som du föredrar. Här kan du ta bort de sökmotorer som du inte önskar använda genom att klicka på X intill sökmotorn.

I de flesta fall så fungerar inte ovan steg för borttagning av allt av PortaldoSites.com innehåll. Om du inte är expert på att avlägsna allt manuellt så kan det orsaka fler problem i din dator. Vi rekommenderar en genomsökning av systemet med ett pålitligt anti-spionprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter. Det hjälper dig att bli av med oönskade program automatiskt. Även om du väljer ett manuellt alternativ för borttagning, genomför en full genomsökning av systemet efteråt för att säkerställa att inga virus eller andra reklamprogram/ kapare är kvar.

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan PortaldoSites.com Hijacker endast vid start, försök detta:

  • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
    Shortcut properties
  • Öppna fliken Genväg;
    Remove url
  • Ta bort PortaldoSites.com Hijacker del i dialogrutan.

Automatisk Kaparen PortaldoSites.com verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som PortaldoSites.com Hijacker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Kaparen PortaldoSites.com skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 18, 2017 08:42, juli 26, 2017 20:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *