JellySplit - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

JellySplit kan se ut som ett användbart verktyg vid första anblick, men du bör inte förlita dig på det. Nyligen gjorda undersökningar har visat att applikationen bör listas som ett reklamprogram, så om din dator är infekterad med JellySplit så kommer du lägga märke till olika reklamer på dina sökmotorer.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator är infekterad med detta skadeprogram men du vet inte hur du blir av med det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi att ge dig detaljrika instruktioner om hur man tar bort JellySplit antingen manuellt eller automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Det bästa sättet att ta bort skadeprogram som JellySplit på är att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. En av dessa applikationer kommer att hitta och eliminera viruset automatiskt på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du föredrar att ta bort JellySplit manuellt så kan du skrolla ned i artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner om hur man gör det. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process av virusborttagningen. Allt du behöver göra är att följa varje steg och du bör kunna eliminera infektionen helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterade till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av JellySplit, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet JellySplit

Om det här skadeprogrammet tar sig in i din dator så kommer du erfara reklam på dina sökmotorer. Dessa reklamer kan komma i alla dess former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor slumpmässigt.

Vi rekommenderar dig inte att du klickar på någon reklam som visas av JellySplit, gör du ändå det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli ytterligare infekterad och om du försöker handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

JellySplit fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och dirigera trafik till dom. Med detta sagt, om du har JellySplit installerad på din dator så kan olika kapare och bedragare nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet JellySplits spridningsmetoder

JellySplit sprids packeterad i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Detta är en vanlig spridningmetod för skadeprogram som denna. Så varje gång du laddar ned och installerar t.ex. en PDF skapare eller mediaspelare så finns det en risk att JellySplit laddas ned bredvid utan att du ens vet om det. För att undvika skadeprogram som denna så bör du alltid ha ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram, samt även alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk JellySplit verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som JellySplit och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av JellySplit reklam

Du tar bort JellySplit genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som JellySplit installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till JellySplit .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort JellySplit från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till JellySplit och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till JellySplit, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna JellySplit från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till JellySplit. Klicka på papperskorgen bredvid JellySplit eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till JellySplit, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna JellySplit från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till JellySplit och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till JellySplit, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort JellySplit från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör JellySplit ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna JellySplit från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill JellySplit. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till JellySplit, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av JellySplit

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
februari 25, 2016 12:59, februari 25, 2016 12:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *