Jazz Spot - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Jazz Spot kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, dock är det bara ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på datorn. Även fast det inte är farligt i sig själv så kan det leda till en del seriösa IT-relaterade skador och därför bör det omgående tas bort.

För att eliminera skadeprogrammet Jazz Spot snabbt och enkelt så bör du skaffa dig ett pålitligt anti-skadeprogram (om du inte redan har ett). Vi rekommenderar antingen Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Genomsök din dator med en av dessa program och viruset bör elimineras inom några få ögonblick. Om din dator är infekterad med andra liknande infektioner så kommer det hitta och ta bort dessa med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

För att bli av med Jazz Spot manuellt så måste du slutföra ett par steg-för-steg utföranden. Denna process kan vara komplicerad och därför har vi utvecklat dessa steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort Jazz Spot manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Jazz Spot helt på egen hand. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Jazz Spot, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du stöter på några svårigheter under borttagningen så får du gärna ställa dessa frågor i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att bistå dig med hjälp.

Om reklamprogrammet Jazz Spot

Jazz Spot fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos de allra vanliga sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox och t.o.m. Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Om din dator har infekterats med Jazz Spot så kommer du se olika reklamer under tiden du använder Internet. Dessa reklamer kan visas i alla former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor.

Jazz Spot fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dessa är blockerade från legitima reklamnätverk som Google eller Facebook Ads så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har Jazz Spot installerad på datorn så kan olika kapare och bedragare nå dig dagligen direkt via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap med Jazz Spot är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in personlig information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt t.o.m. din IP adress eller E-post adress. Sedan formar reklamerna om baserad på informationen hämtad för att göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom.

Reklamprogrammet Jazz Spots spridningsmetoder

Jazz Spot kan infiltrera din dator när du laddar ned och installerar en PDF skapare eller en mediaspelare från en opålitligt hemsida, detta eftersom det sprids packeterad i gratisprogram. Så vill du undvika reklamprogram som denna så bör du alltid neka installation av ytterligare tillägg som du inte känner till. Det är även klokt att alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Jazz Spot verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Jazz Spot och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Jazz Spot reklam

Du tar bort Jazz Spot genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Jazz Spot installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Jazz Spot .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Jazz Spot från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Jazz Spot och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jazz Spot, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Jazz Spot från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Jazz Spot. Klicka på papperskorgen bredvid Jazz Spot eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jazz Spot, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Jazz Spot från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Jazz Spot och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jazz Spot, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Jazz Spot från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Jazz Spot ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Jazz Spot från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Jazz Spot. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jazz Spot, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Jazz Spot

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
februari 26, 2016 12:55, februari 26, 2016 12:55
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *