Jamboxlive.com virus - Hur tar man bort

Jamboxlive.com viruset är ansvarig för att starta misstänkta aktiviteter på datorer och utför ändringar bland webbläsarnas preferenser. Istället för att visa en hemsida som användare har placerat som sin startsida, sökleverantör och för nya flikar, så kommer alla dessa domäner bytas ut mot en sökplattform med radio-tema. Feed.live-streaming.online viruset är en produkt från samma utgivare och verkar nästan vara identisk med Jamboxlive.com. Ägarna av denna opålitliga sökplattform fuskar genom att hänvisa sig själva med en variation av namn som t.ex. Mountain Security eller Veristaff Inc.

Saker du bör komma ihåg gällande Jamboxlive.com viruset

Besökare tillåts söka efter olika radiostationer, spela specifika låtar eller utföra en vanlig sökning. Resultaten i det senare kommer visas via en sida från Google, men vi har även noterat att Feed.jamboxlive.com leder till Yahoo med. Webbläsartillägg som erbjuder liknande tjänster är inte en ny trend. Vi har utrett ett flertal liknande infektioner som t.ex. sökmotorskaparna LiveRadioSweeper och Search.freeliveradio.co.

Jamboxlive.com

Den skurkaktiga sökmotorn Jamboxlive.com är extremt populär i USA. Det har blivit tydligt efter att den här sökplattformen placerats på plats 393,480 i listan av mest besökta domäner. Det har även fått en del uppmärksamhet från Algeriet, Egypten, Frankrike och England. Nästan hälften av den mottagna trafiken kommer från hänvisande källor som har initierats av bizarra domäner likt Pipeschannels.com eller Redonetype.com. Omdirigeringsviruset Jamboxlive.com är bunden att föra dig vidare med och kan frekvent leda dig till Install.cleanmybrowser.com som försöker pressa användare att installera ett suspekt verktyg.

En del utgivare får också betalt för att leda användare till Jamboxlive.com viruset. Domäner som t.ex. Anothinga.com, Nakbnet.tv och Mp3red.me är alla fast beslutna om att medverka i processen av att stötta denna oönskade sökplattform. Dessutom bör vi även nämna de främsta reklamnätverk som tillhandahåller material för det. Nätverket Propeller Ads Media har noterats vara en frekvent partner av opålitliga sökplattformar som t.ex. Adultfilter.net och Safe.search.tools.

Install.jamboxlive.com virus

AdsTerra, Adf.ly, Voluum och Wi Get Media har också involverats i tjänsterna av sökmotorskaparen Jamboxlive.com. Av den anledningen så tror vi att genererade resultat av sökningar kommer att blandas tillsammans med sponsrade länkar. Du kan även störas av konstanta popup-meddelanden, textreklam, hyperlänkar och andra liknande material.

Eftersom vi uttrycker väldigt lite förtroende för den här plattformen gällande sökningar så kan vi inte rekommendera det. Istället uppmanar vi läsare att inte använda det här webbläsartillägget. Du kan notera dess existens genom att kolla på listan av aktiverade tillägg på Chrome. Om du hittar det där, ta då bort det omgående. Det kan vara så att en del användare laddade ned det från Chrome Store med, men det betyder inte att det är säkert alla gånger (MakeUseOf).

Elimineringen kanske inte alltid lyckas som man hoppades och Jamboxlive.com viruset återvänder. Detta betyder att du måste göra en mer genomgående borttagning. En del sökmotorskapare har för vanan att göra användare sårbara för annat skadeinnehåll som enkelt kan påverka operativsystem och webbläsare (Heimdal Security).

Hur kan jag ta bort sökmotorskaparen ordentligt?

Den här plattformen för sökningar bör tas bort från användarens webbläsare så snabbt som möjligt. Det kommer stötta farliga applikationer, tjänster och erbjudanden. Av den anledningen bör du förstå allvaret i situationen. Det finns flera sätt för skadlig programvara att ta sig in i enheten. En av dom är att utveckla hemsidor som använder sig av s.k. ”exploit kits”, dessa letar sårbarheter som kan utnyttjas. Exempel på en sårbarhet kan vara att en användare undvikit uppdatera sina program.

För att utföra en ordentlig borttagning bör du överväga att använda dig av ett anti-skadeprogram. Reimage är utvecklad för att utföra detta med enkelhet. En vanlig genomsökning kommer snabbt kontrollera om systemet är säkert och att inte ett enda skadeprogram finns som kan äventyra enheten.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Jamboxlive Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Jamboxlive Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Besegra Jamboxlive.com viruset

Du tar bort Jamboxlive.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Jamboxlive.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Jamboxlive.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Jamboxlive.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Jamboxlive.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jamboxlive.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Jamboxlive.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Jamboxlive.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jamboxlive.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Jamboxlive.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Jamboxlive.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Jamboxlive.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Jamboxlive.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Jamboxlive.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Jamboxlive.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Jamboxlive.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Jamboxlive.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Jamboxlive.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-jamboxlive-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *