Ixquick.com Virus - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Ixquick.com är ett virus och kapar din webbläsare. Den kan installeras på Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Den distribueras genom att vara sammanslagen med andra nödvändiga gratisprogram som du enkelt kan ladda ned från Internet. Efter att ha installerats på din dator genom programmet förändringar i dina webbläsarinställningar och byter ut din förstasida och din valda sökleverantör till Ixquick.com.

Trots att den liknar vilken söksida som helst, så visar den dock inte samma resultat som andra populära sökleverantörer såsom Google, Yahoo eller Bing. Programmet visar istället massvis med sponsrade länkar i varje sökresultat. Vad programmet vill är att få fler användare att omdirigeras till deras reklamsidor.

Det bästa sättet att förhindra att få dessa applikationer på din dator är att vara mer försiktig när du installerar gratisprogram från Internet. Välj alltid Anpassad installation och tillåt inte att förändringar görs på din dator. Kryssa av i förväg ikryssade alternativ som föreslår att installera ytterligare program till din browser. På detta sätt undviker du att många PUP´s (potentiellt icke önskvärda program) hamnar i din dator.

Ta bort Ixquick.com från din dator så fort du upptäcker den på din browser. Gå till kontrollpanelen, sedan till listan i Lägg till/Ta bort program och ta bort den därifrån. Det är rekommenderat att ta bort ALLA program som lagts till samma datum som problemet uppstår. Samma version av viruset installerar även annan mjukvara som blockerar användaren från att ändra webbläsarinställningarna. För att identifiera dessa blockare så scanna din dator med program som har till uppgift att identifiera och ta bort skadliga program och filer på din dator såsom Spyhunter och andra användbara s.k. Antispyware och Antimalware. Sedan kan du enkelt avinstallera oönskade tillägg och återställa inställningarna på dina webbläsare.

Hur du tar bort Ixquick.com från Internet Explorer:

 1. Tryck på pilen till höger om sökrutan.
 2. Gör följande: På IE 8-9 välj Hantera sökleverantörer, och på IE 7 klicka på Ändra sökinställningar.
 3. Ta bort Ixquick.com från listan

Hur du tar bort Ixquick.com från Firefox:

 1. Skriv “about:config” i URL-fältet. Detta öppnar en flik för inställningar.
 2. Skriv ”Keyword.url” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 3. Skriv “browser.search.defaultengine” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökrutan. Högerklicka på den och återställ.
 5. Sök efter ‘browser.newtab.url’. Högerklicka och återställ. Detta kommer säkerställa att söksidan inte kommer att startas på varje ny flik.
 6. Om inställningarna trots detta inte ändras och en sökning med ditt Antimalwareprogram inte visar någonting: Stäng Firefox, öppna filhanteraren och skriv %AppData% i adressfältet. Skriv user.js i sökrutan. Om denna fil existerar döp då om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera förfarandet ovan.

Hur du tar bort Ixquick.com från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen med de tre horisontella linjerna, på webbläsaren verktygsfält.
 2. Välj Inställningar;
 3. Välj Grunder -> Hantera sökmotorer;
 4. Ta bort onödiga sökmotorer från listan;
 5. Gå tillbaka till Inställningar. Vid Uppstart välj ”Öppna blank sida” (Du kan ta bort oönskade sidor från de valda sidorna också)

Automatisk Ixquick.com virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ixquick.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Ixquick.com virus

 
Processer:
 

Liknande bilder

 
related image #1 from Ixquick.com virus
     
 

Om författaren

 
november 13, 2014 13:56, november 13, 2014 13:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *