iToolbox verktygsfält - Hur tar man bort

iToolbox Toolbar är ett reklamprogram som kapar webbläsare och infekterar datorer genom att buntas ihop med gratisprogram såsom mediaspelare, videoinspelare, PDF-skapare, nedladdningshanterare osv. Väl installerat i användarens operativsystem ändrar programmet förstasida och sökleverantör (på webbläsare som Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome) till search.internettoolbox.com. Trots att hemsidan ser ut som vilken sökmotor som helst så arbetar den på ett helt annat sätt. Det är anledningen till att det är rekommenderat att ta bort iToolbox Toolbar och sedan återställa inställningarna på dina webbläsare.

itoolbox_toolbar

Huvudmålet för iToolbox Toolbar är att annonsera sponsrade webbsidor. När du försöker använda denna sökleverantör ser du massvis av länkar till sponsrade sidor på dina sökresultat istället för det du sökt efter. Programmet kan också generera annonser som även dem leder till sponsrade sidor och de visas bland dina sökresultat. Skaparna av iToolbox Toolbar får betalt för varje klick du gör på länkarna. I vissa fall kanske du omdirigeras till en vanlig reklamsajt, men i andra fall kan du omdirigeras till hemsidor med skadligt innehåll. Din dator kan således bli infekterad med skadliga filer som kan orsaka skada på din dator och utsätta dig för onödiga säkerhetsrisker. Det är därför rekommenderat att ta bort iToolbox Toolbar från dina webbläsare så fort du upptäcker det.

Ett annat problem med programmet är att den hotar din personliga integritet genom att samla in, lagra och distribuera personlig och känslig information som den kommer åt genom din dator. Detta går t.o.m. att läsa i användarvillkoren och sekretessreglerna. Nedan följer vad de själva uppger:

Följande personliga information samlas in när du använder hemsidor relaterade till iToolBox och/eller applikationer. Observera att kakor (cookies) används på vår hemsida för att samla in och lagra denna information:

* Datorers IP adresser

 * Webbläsartyp (Internet Explorer 8, etc.)

 * Webbläsarens språkinställningar

 * Annan webbläsarinformation (ex. storlek, näthastighet)

 * Datum och tid du besökte vår hemsida

 * Operativsystem eller plattform (Mac, Windows XP, etc.)

 * URL på den hemsida som du besökt innan du går in på vår hemsida)

 * Typ av aktivitet på vår hemsida(-or) och applikation(-er)

 * Utifall du installerar våra applikationer, så skickas en förfrågan för konfiguration när du startar din webbläsare

Observera att den kan registrera dina webbläsarvanor och sedan få dig involverad i andra aktiviteter relaterat till marknadsföring. Du kan märka av en större mängd personanpassade annonser som visas när du surfar. Denna typ av reklam är mycket mer effektiv och ökar sannolikheten för den som exponeras att klicka på någonting som passar ens preferenser. På detta vis kan du i slutändan besöka flertal sponsrade sidor. Det är rekommenderat att du tar avstånd från program som är relaterat till annonsörer och iToolbox Toolbar är en av dem eftersom vissa av sidorna du dirigeras till kan innehålla skadliga filer och utsätta dig för risker.

iToolbox Toolbar´s distributionsmetoder

Om du vill veta på vilket sätt iToolbox Toolbar infiltrerat din dator och webbläsare så är det troligt att programmet installerats i samband med att du laddat ned och installerat andra gratisprogram på din dator. Som tidigare nämnt, så är det oftast i samband med kostnadsfria applikationer tillgängliga på internet som de överförs till datorer. Det gäller särskilt genom misstänksamma applikationer såsom SpeedChecker, Snap.Do, YTDownloader, etc. För att undvika detta så var mer försiktig när du installerar gratisprogram på ditt system och kom ihåg att vissa av dem automatiskt kan försöka installera ytterligare program på din dator. För att se vilka program som kan tillkomma så välj alltid Anpassad eller Avancerad Installation och följ varje steg noga. Om du ser nya valda alternativ som indikerar förändringar på din förstasida till en okänd hemsida eller erbjuder att installera något okänt program, så neka alltid dessa förfrågningar.

För att ta bort iToolbox Toolbar gå till Kontrollpanelen, sedan till listan Lägg till/ Ta bort program och välj att ta bort allt relaterat till denna domän. Vissa versioner av kapningsprogrammet kan även installera mjukvara som blockerar användaren från att ändra inställningarna. För att identifiera dessa så skanna din dator med Antimalwareprogram (program som är tillverkade för att ta bort skadliga filer på din dator) såsom Reimage, SpyHunter, StopZilla eller andra väl ansedda program inom samma kategori, då de kan vara hjälpsamma. Efteråt kan du ta bort tilläggen och återställa inställningarna på dina webbläsare.

Manuell borttagning av iToolbox Toolbar

TopHur man avlägsnar iToolbox verktygsfält från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till iToolbox verktygsfält, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar iToolbox verktygsfält från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till iToolbox verktygsfält och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till iToolbox verktygsfält, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar iToolbox verktygsfält virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort iToolbox verktygsfält från listan.

Hur man avlägsnar iToolbox verktygsfält från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till iToolbox verktygsfält och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till iToolbox verktygsfält, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopTa bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan iToolbox verktygsfält endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort iToolbox verktygsfält del i dialogrutan.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Itoolbox Verktygsfalt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Itoolbox Verktygsfalt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-itoolbox-toolbar

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *