Hydracrypt - Hur tar man bort

Hydracrypt

Hydracrypt är ett nytt datorvirus som även är listat som ett ransomware. Viruset riktar in sig på dina personliga filer som t.ex. foton, dokument, ljudfiler och annan privat information. Om din dator infekteras med Hydracrypt så kommer de flesta av dina filer som finns lagrade på hårddisken låsas, och du kommer inte att kunna få tillgång till dessa länge förrän du löst problemet.

Innan vi börjar prata om de specifika egenskaperna av Hydracrypt och olika sätt att lösa problemen på, så behöver du först och främst installera ett pålitligt anti-skadeprogram ifall du har infekterats av Hydracrypt. Rekommenderade anti-skadeprogram är t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes. Installera en av dessa på din dator och utför en full genomsökning av alla de filer som finns lagrade på hårddisken. En av dessa program bör omgående hitta och eliminera Hydracrypt viruset automatiskt. Hydracrypt ransomware kan ha infiltrerat in andra virus till din dator, om så är fallet kommer anti-skadeprogrammet hitta och ta bort dessa med. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du har några frågor som relaterar till det är ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Hydracrypt, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om Hydracrypt ransomware

Hydracrypt riktar exempelvis in sig på filer som .doc, .docx, .pdf, .txt, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx, .xml, .rar, .zip, .jpg, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .bkp, .iff, .avi, .wmv, .wav, .mpg, .mpeg, .crw, .raw, .ogg, .mp4, .mp3, .mkv, .psd, .asp, .wps, .dbf, .csv, .flv, .html, .arw, .mdb, .sql, .pak, .asf, .flv, .html och många andra.

Om din dator har infekterats med Hydracrypt så kommer troligtvis alla dina filer med dessa filändelser att låsas. Därefter kommer du bli ombedd att betala en lösensumma för att få tillgång till dekrypteraren så dina personliga filer kan låsas upp. All information om hur du återfår dina filer kommer att visas i meddelandet på din dators skräm. Det står:

All Your files and documents were encrypted! Encryption was made with a special crypt-code! There NO CHANCE to decrypt it without our special software and your unique private key! To buy your software You need to contact us by EMAIL:

1)[email protected]

or

2)[email protected]

Your email text should contain your unique ID number and one of your encrypted file.

We will decrypt one of your file for FREE! It’s your Guarantee!

Remember! Your time has a limit; 72 hour.

If you will not send any email We will turn on a sanctions:

1) Your software’s price will be higher

2)Your unique private key will be destroyed (After that your files will stay encrypted forever)

3) Your private info, files, documents will be sold on the Dark Markets

Attention: all your attempts to decrypt your PC without our software can destroy or damage your files!

Var inte impulsiv och betala inte någon lösensumma, samt kontakta inte heller kriminella inom internetvärlden. Det finns inga garantier för att dina filer kommer dekrypteras även om du betalar lösensumman.

Vad du behöver göra om dina filer krypterats av Hydracrypt ransomware

Då det inte finns några giltiga eller gratis dekrypterare utvecklade som kan lösa ditt problem, så är en systemåterställning från en återställningspunkt det enda sättet för att återfå dina förlorade filer just nu. Dock är detta endast möjligt om du redan har en. Här finns fulla instruktioner om hur du gör just detta – https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Hydracrypt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Hydracrypt och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Hur du tar bort Hydracrypt genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Hydracrypt infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Hydracrypt

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Hydracrypt.


3. Återställ Hydracrypt påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Hydracrypt radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av Hydracrypt

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-hydracrypt

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *