Hola Search - Hur tar man bort

Hola Search är en kapare av sökmotorer som kan läggas till hos Internet Explorer, Google Chrome och Mozilla Firefox. Applikationen infiltreras in till datorn genom att packeteras in i gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Verktyget ändrar din startsida, standard sökleverantör samt nya flikar till Holasearch.com. På utsidan ser sökverktyget ut som ett legitimt verktyg. Det erbjuder Internet, bilder, videos, nyheter, nya sökningar, genvägar till Gmail, Google kalender och Yahoo! kartor. Dock vet inte många om att det även genererar pengar till utvecklarna genom att visa reklamerna. Dessa behöver nödvändigtvis inte vara pop-ups. Reklamlänkarna kan vara mixade bland dina sökresultat vilket gör att du inte har en aning om när du klickar på en reklamlänk som är relaterad till dina internetsökningar eller som är stöttad.

Även fast programmet inte orsakar direkt skada på din dator så kan den omdirigera dig till en skadlig hemsida via reklam, och lura dig att klicka på en infekterad till länk bland dina sökresultat. Det värsta med just Hola Search är att det infiltreras in till datorer utan användarnas samtycke. Programmet packeteras oftast in i gratisprogram som inte alltid uppmärksammar användare att det installeras in till din dator. Om du håller utkik efter tillägg samt avancerade tillval så kan du troligen undvika att installera Hola Search. Det enda du behöver göra är att klicka bort det förvalda alternativet som försöker installera en extra applikation som du inte känner till.

holasearch-com-2-viruses

Du bör även känna till att verktyget använder sig av ”kakor” som övervakar dina internetvanor. Information som hämtas används senare för marknadsföring. Tredjeparter utvecklar oftast sådana applikationer och packeterar in dessa bland gratisprogram för att tjäna pengar på deras produkter. Vi rekommenderar starkt att du tar bort Hola Search om du redan märkt av applikationen på din dator.

Gå till Kontrollpanelen och klicka sedan på ”Lägg till/ Ta bort program”. Leta efter allt som är relaterat till Hola Search eller Hola Hola Toolbar i programlistan och klicka på ”Avinstallera”. Se till att det inte finns några program som t.ex. BrowserProtect som hindrar ändringar av din sökmotors inställningar. Reimage, SpyHunter eller adwcleaner kan hjälpa till med att lokalisera och ta bort dessa parasiter.

Beroende på vilken sökmotor du använder så kan du följa instruktionerna nedan:

För Internet Explorer

  • Öppna IE och gå in på ”Verktyg” – > ”Hantera tillägg”.
  • Gå igenom ”Alla tillägg” under ”Visa”. Ta bort allt Ask relaterat från listan.
  • Välj ”Sökleverantörer” – > Använd den sökleverantören du hade sist och göra detta till din standard sökleverantör. Som en extra åtgärd kan du välja ”Internetsökning”, klicka på ”Inaktivera förslag” för att inaktivera denna.
  • Gå till ”Verktyg” -> ”Internetinställningar” och välj ”Allmänt”- Klicka på ”Använd standard” eller skriv in din egna hemsidas address t.ex. Google.com eller annan. Klicka till sist på ”OK” för att spara ändringarna.

För Mozilla Firefox:

  • Öppna Mozilla Firefox, Klicka på de tre horisontella linjerna och sedan ”Tillägg”.
  • Gå igenom ”Insticksmoduler” och avinstallera Hola Search verktyget.
  • Gå tillbaka till de tre horisontella linjerna och klicka på ”Inställningar”. Där finner du under fliken ”Allmänt” kan du klicka på ”Återställ standard” eller välja en egen vald sökleverantör i addressfältet.

För Google Chrome

  • Klicka på de tre horisontella linjerna (ikonen) och välj ”Inställningar”.
  • Vid inställningsrutan som dyker upp finner du ”Sök”. Välj Google.com eller något annat val som din standard sökleverantör. Ovan finner du även ”Utseende”, klicka på ”Visa knappen startsida” och skriv där in vilken sida du önskar, t.ex. Google.com.

Till sist så rekommenderas du att genomsöka datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram, som t.ex. Reimage, SpyHunter. Glöm inte att uppdatera till dess senaste version för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Hola Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Hola Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-hola-search

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *