Goqrench.net virus - Hur tar man bort

Stör Goqrench.net dig varje gång som du öppnar din webbläsare? Då betyder det att din dator har infekterats med ett skadligt program och du bör ta tag i problemet så snabbt du kan. Viruset är inte farligt i sig själv, men det kan leda till ett antal mer allvarliga IT-relaterade säkerhetsproblem. Det bör med andra ord elimineras.

Det mest effektiva sättet att eliminera infektioner som denna är att göra det automatiskt. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage, installera det och utför sedan en fullständig genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa program bör upptäcka och ta bort viruset på ett ögonblick. Om ditt system har infekterats med andra liknande virus, då kommer dessa tas bort med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du däremot inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du eliminera Goqrench.net viruset manuellt med. Processen kan vara komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man utför borttagningen av Goqrench.net själv – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försöker du slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera viruset helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Goqrench.net, vänligen läs då vidare i artikeln. Om du har några frågor som relaterar till borttagningen eller viruset själv, då får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.


Goqrench.net virus

Om Goqrench.net viruset

Som med de flesta skadeprogrammen av den här typen så fungerar Goqrench.net som ett tillägg till de mest vanliga webbläsare, detta inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.


Goqrench.net virus

Denna sökmotorskaparen har även egenskaper likt ett reklamprogram så väl inne i din dator kommer det överflöda din dator med reklam i former av popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisments). En ny flik eller fönster med reklam kan också öppnas slumpmässigt.

Oftast visas denna reklam av skadeprogrammet på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas särskilda produkter för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta då de oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom, vilket inte är någonting vi föreslår att du gör.

Om du faktiskt klickar på reklam som visas av Goqrench.net viruset kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika IT-kriminella som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla någonting hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

Goqrench.net kan beskrivas som ett reklamnätverk för IT-kriminella. Eftersom de blockerats från legitima reklamnätverk som t.ex. Google Adwords eller Facebook Ads kommer de att använda sig av reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och leda trafik till dom. Med det sagt, om du behåller Goqrench.net installerad på datorn kan IT-kriminella nå din dator dagligen direkt via din webbläsare och det är väldigt farligt.

Goqrench.net virusets distributionsmetoder

Goqrench.net viruset kan distribueras via andra gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera en gratis PDF skapare eller mediaspelare, då finns det en risk att Goqrench.net läggs till på alla dina webbläsare utan att varna dig om det. För att undvika det behöver du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram, samt alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Goqrench Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Goqrench Net Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Goqrench.net viruset

Du tar bort Goqrench.net genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Goqrench.net virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Goqrench.net .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Goqrench.net virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Goqrench.net virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goqrench.net, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Goqrench.net virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Goqrench.net virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goqrench.net virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Goqrench.net virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Goqrench.net virus från listan.

Hur man avlägsnar Goqrench.net virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Goqrench.net och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goqrench.net virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Goqrench.net virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Goqrench.net virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Goqrench.net och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Goqrench.net virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Goqrench.net virus

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-goqrench-net-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *