Goojile.info - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Goojile.info är ännu en skadlig applikation som kan attackera din dator. Om du lägger märke till att www.goojile.info dyker upp när du öppnar din webbläsare istället för din vanliga startsida, då är det ett tydligt tecken att din dator är infekterad med denna sökmotorskapare. Först och främst måste du ta bort det från din dator omgående, även fast det inte är så farligt i sig själv så kan det orsaka en del väldigt farliga IT-relaterade säkerhetshot.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som Goojile.info, då rekommenderar vi att göra det automatiskt – det är väldigt enkelt och snabbt. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram och genomsöka din dator med det. Vi föreslår SpyHunter eller Reimage för detta ändamål, en av dessa applikationer bör hitta och eliminera hoten på några få ögonblick. Dessutom skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat.

Ifall du hellre vill eliminera viruset manuellt – skrolla då ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för Goojile.info. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen med virusborttagningen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Goojile.info helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Goojile.info, vänlige fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor om virus, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om sökmotorskaparen Goojile.info

Som nämnt ovan så listas Goojile.info som en sökmotorskapare. Det betyder att väl inuti systemet kommer det utföra en del ändringar på dina webbläsare. Inställningar som din startsida och sökleverantör kommer att ändras utan din tillåtelse.

Goojile.info försöker skapa en bild av sig själv som en legitim sökmotor, men detta är inte sant. Även fast namnet hänvisar till Google så att människor skall tro att det är samma sökmotor, så är det inte det och inget du bör använda dig av. Det kommer visa sökresultat som inte är relevanta till dina sökningar, samt även en del sponsrat innehåll från Google Adwords som inte heller är relevanta för dig. Se bilden nedan.

Dessutom har Goojile.info en del egenskaper som ett reklamprogram. Väl inne kommer det överflöda dina webbläsare med reklam som kan visas i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Oftast visas reklam av Goojile.info på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa en del produkter eller tjänster för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta – erbjudandena är oftast falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom, det är inget vi rekommenderar. Om du klickar på en annons som visas av Goojile.info kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

Goojile.info kan även samla in personlig information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, samt även din IP-adress och E-postadress. Sedan formas annonserna om baserat på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar chanserna att just du klickar på dom. Det är huvudmålet för Goojile.info, eftersom de tjänar pengar på varje klickning som du utför.Automatisk Goojile.info verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Goojile.info och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Goojile.info viruset

Du tar bort Goojile.info genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Goojile.info installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Goojile.info från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Goojile.info från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goojile.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Goojile.info från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Goojile.info och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goojile.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Goojile.info virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Goojile.info från listan.

Hur man avlägsnar Goojile.info från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Goojile.info och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Goojile.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Goojile.info från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Goojile.info ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Goojile.info från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Goojile.info och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Goojile.info, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Goojile.info

 
Processer:
 

Goojile.info skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 20, 2017 12:52, februari 20, 2017 12:52
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *