Websearch.goodforsearch.info Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Websearch.goodforsearch.info viruset är en kapare av sökmotorer som påverkar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt även Safari. Programmet bli oftast stöttad tillsammans med andra gratisprogram och installeras in utan att fråga användarna om lov. Väl inne så kommer kaparen att ändra din startsida samt standard sökleverantör till Websearch.goodforsearch.info. Vid första anblick ser det ut som en helt vanlig sökleverantör. Tyvärr så söker programmet endast att reklamföra sponsrade hemsidor, så du bör inte förlita dig på det.

Väl inne så är Websearch.goodforsearch.info viruset inte lätt att bli av med. Du kommer inte att kunna byta ut det mot någon annan hemsida så lätt. Det är rekommenderat att genomsöka din dator med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla och låta programmet ordna till problemet automatiskt. Du kan också försöka att ta bort Websearch.goodforsearch.info viruset manuellt genom att använda instruktionerna angivna i slutet av den här artikeln.

Om Websearch.goodforsearch.info viruset

Om du har uppmärksammat Websearch.goodforsearch.info viruset på någon av dina sökmotorer och du försöker att använda det för att utföra en internetsökning så kommer du bli överraskad över antalet sponsrade länkar bland dina sökresultat. Om du klickar på en av dessa länkar så hjälper du inte bara skaparna av denna kapare att förbättra sin placering bland sökresultaten och utökningen av trafiken till sponsrade hemsidor, utan du kommer även riskera att besöka skadliga hemsidor eftersom det inte kan lämnas några garantier för att Websearch.goodforsearch.info endast stöttar pålitliga sådana.

websearch-goodforsearch-info-virus

En annan sak att ha i åtanke är att denna kapare kan dela med sig av en hel del påträngande reklam. Dessa är ofta inblandade bland sökresultaten. Som du redan vet så kan en del av dessa reklamer även leda till besök hos infekterade hemsidor. Det är starkt rekommenderat att ta bort Websearch.goodforsearch.info viruset så snart du uppmärksammat det på någon av dina sökmotorer. Ha i åtanke att fler än en sökmotor kan ha påverkats och du behöver då ta bort kaparen från var och en av dom. Följ instruktionerna nedan och bli av med Websearch.goodforsearch.info viruset direkt innan det tar öven ditt internetanvändande.

Websearch.goodforsearch.info virusets spridningsmetoder

För att undvikaWebsearch.goodforsearch.info viruset så måste du vara mer försiktig med vad du laddar ned till din dator. Läs alltid igenom vad varje steg under installationen säger av dina nya nedladdningar, även om du installerar välkända program. Håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval och neka alltid ändringar av din startsida eller din sökleverantör till okända hemsidor som Websearch.goodforsearch.info. Försök läsa igenom villkoren av nya nedladdningar med för att undvika olika oönskade packeteringar.

För att ta bort Websearch.goodforsearch.info viruset från din sökmotor så använd instruktionerna angivna nedan. Om du slutför varje steg så kommer du återställa inställningarna av den påverkade sökmotorn. För att ordna till problemet automatiskt så genomsök då datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk Websearch.goodforsearch.info virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Goodforsearch Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Websearch.goodforsearch.info viruset

Du tar bort goodforsearch virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.goodforsearch.info virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.goodforsearch.info virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Websearch.goodforsearch.info virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till goodforsearch virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.goodforsearch.info virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.goodforsearch.info virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.goodforsearch.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.goodforsearch.info virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort goodforsearch virus från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.goodforsearch.info virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till goodforsearch virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.goodforsearch.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Websearch.goodforsearch.info virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Websearch.goodforsearch.info virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera goodforsearch virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Websearch.goodforsearch.info virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Websearch.goodforsearch.info virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 2, 2015 13:37, juni 2, 2015 13:37
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *