Gohomego.com virus - Hur tar man bort

Gohomego.com virus

Gohomego.com domänen ägs och drivs av Vittalia Internet SLU. Dessa utföranden hanteras via deras huvudkontor i Spanien. Innan vi fortsätter med en vidare analys så skulle vi vilja klargöra en sak: detta sökverktyg (trotts sitt pålitliga utseende), placeras under kategorin sökmotorskapare. Vad är parasiten känd för undrar du? Jo, det kapar både användarens system och webbläsaren, vilket gör det ytterst tvivelaktigt. Det är väldigt sannolikt att denna parasit distributeras tillsammans med OurSearchers Toolbar som ofta nämns i användarvillkoren. Efter detta tillägg lagts till på webbläsaren så kommer du glatt gå med på en del villkor. Gohomego.com viruset kan komma åt ditt facebook konto eftersom det lovar att förbättra din erfarenhet med häftiga animeringar. Dessutom kommer det inkludera en del hemsidor som inte är direkt tydligt presenterade. Fortsätt vänligen läs den här artikeln för att få tillgång till den största nyheten av det här viruset.

Om Gohomego.com viruset

Alla villkoren tycks vara inlindat i vilseledande glittrande innehåll. Gohomego.com viruset lyckas få det att se ut som att dess fostrande aktivitet är ett positivt bidrag för användare istället för att det orsakar säkerhetsproblem eller annan problematik. Från den första meningen i EULA dokumentet har vi upptäckt en del uttryck som kan argumenteras emot gällande säkerheten. Gohomego.com viruset försöker att tillhandahålla en hel del användbara verktyg för Facebook, som t.ex. ett verktyg för att svara på chatten direkt. Detta kan faktiskt lura in en del användare, men vi föreslår att se detta verktyg som en suspekt fiende snarare än en kär granne.

OurSearchers Toolbar bör inte ses som ett innovativt tillägg eller som formats för den nya generationens behov. Det använder sig av alla dess fint klingande villkor för att få det att låta pålitligt medans verkligheten visar en helt annan bild, nämligen ännu mer infektioner. Gohomego.com viruset uttrycker sig tydligt att det byter ut din startsida, sökleverantör och ny flik till dess egen domän. Denna ändring av webbläsares inställningar är ännu en orsak till varför många användare inte gillar att stanna kvar särskilt länge hos dess udda tillägg. Förr eller senare kommer användare bli less på sökmotorskapare och leta efter metoder för att framgångsrikt bli av med dom. Dessutom så lovar Gohomego.com viruset att det kommer tillhandahålla dig med ytterligare länkar och annonser. Detta tredjepartsmaterial kan inte ses som en säker egenskap baserat på de senaste säkerhetsaspekterna. I de flesta fall så bör innehåll som sprids hanteras med varsamhet då det kan vara skadligt och leda till domäner som misstänks för ”phishing”. Som du kanske redan har gissat så avsäger sig Gohomego.com viruset och dess utvecklare sig från allt ansvar för det tillgängliga materialet via deras tjänst. Varje användare utforskar och använder sökverktyget på egen risk.

Distributionsmetoder för Gohomego.com viruset

Gohomego.com viruset sprids troligen via OurSearchers Toolbar som försöker ändra webbläsarens inställningar. Medans du laddar ned program så bör du alltid hålla ett vakande öga om programmet kommer försöka installera mer än du förväntade dig. En imponerande mängd av program sägs ha ytterliga erbjudanden av program inlagda under själva installationen. Av den här anledningen måste användare vara ytterst noggranna under installationen och försöka se om programmet försöker installera ytterligare tillägg eller inte. För att undvika en Drive-by installation – undvik popups, banderoller eller besökandet av domäner som kan vara mer skadliga för dig än du trodde.

Reimage, Spyhunter eller Hitman är sofistikerade anti-skadeprogram som har väldigt bra egenskaper för att eliminera skadeprogram och återställa enheter till deras ursprung. Om en sökmotorskapare som Gohomego.com viruset orsakar bekymmer för dig, se då till att du utför en full genomsökning av datorn och åtgärda problemet. En manuell borttagning kan också utföras, instruktioner för detta kan du finna här nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Gohomego Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Gohomego Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av Gohomego.com viruset

Du tar bort Gohomego.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Gohomego.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Gohomego.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Gohomego.com virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Gohomego.com virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gohomego.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Gohomego.com virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Gohomego.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gohomego.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Gohomego.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Gohomego.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Gohomego.com virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Gohomego.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Gohomego.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Gohomego.com virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Gohomego.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Gohomego.com virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Gohomego.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-gohomego-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *