GamesDesktop - Hur tar man bort

GamesDesktop är en irriterande applikation som listas som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden. Först och främst så visar det reklam på alla din sökmotorer. Sedan samlar det in privat information och kan infiltrera in andra skadeprogram till din dator. Dessa orsaker är mer än tillräckliga för att du ska eliminera den oönskade applikationen. Om du behåller det installerat på din dator så kan du bemöta seriösa problem. Eftersom GamesDesktop läggs till i datorn utan att användare vet om det så märker man först av det du det redan finns i datorn. Dock är det inte svårt att uppmärksamma detta då de flesta reklamerna från GamesDesktop är märkta med ”Ads by GamesDesktop” eller ”Brought to you by GamesDesktop”. Om du har uppmärksammat detta så är din datorn garanterat infekterad och du bör vidta åtgärder och lösa problemet.

Om du vill ta bort GamesDesktop så har du två alternativ. Det ena är manuellt och det andra automatiskt. Ifall du inte har någon tidigare erfarenhet av att lösa sådana problem så rekommenderas det automatiska alternativet. Det är betydligt enklare samt mer effektivt. Ladda enkelt ned och installera ett av dessa anti-skadeprogram: Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Dessa kommer att automatiskt hitta samt ta bort hotet samt skydda dit dator mot liknande infektioner i framtiden. Känner du dock att du kan bli av med GamesDesktop själv så kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln och använda dig av våra steg-för-steg instruktioner. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom den komplicerade processen för att ta bort viruset.

Om du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna hos GamesDesktop, var god fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor så tveka inte att ställa dessa i kommentarsfältet nedan.

Om reklamprogrammet GamesDesktop

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de populäraste sökmotorerna, som t.ex. Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome och Internet Explorer. Väl installeras så kommer det visa massvis av reklam på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kan visas i former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Efter fast dessa reklamer kan se väldigt attraktiva ut så är det inte rekommenderat att klicka på dessa, skulle du ändå göra det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan utsätta din dator för risker. På så sätt kan din dator bli infekterad samt om du skulle försöka handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen och förlora dina pengar.

GamesDesktop fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom dom är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som denna för att stötta deras produkter och dirigera trafik till deras hemsidor. Med andra ord, om du har GamesDesktop installerad på din dator så kan olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare att nå dig dagligen via din sökmotor.

GamesDesktop

En annan oönskad egenskap med GamesDesktop är dess insamlande av information. Denna skadliga applikation kommer samla in all möjlig information om dig som t.ex. din internethistorik, dina internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Tredjeparter formar sedan om reklamerna beserad på informationen hämtad och gör dessa ännu mer attraktiva för användaren vilket även ökar risken att denne skulle klick på reklamerna. Det är huvudmålet för GamesDesktop då dess ägare får betalt för varje klickning du utför på reklamerna som visas för dig.

GamesDesktop spridningsmetoder

Spridningsmetoderna av GamesDesktop liknar de flesta fallen av reklamprogram, det sprids genom att packeteras in i andra gratisprogram som t.ex. mediaspelare eller PDF-skapare. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram så finns det en risk att GamesDesktop installeras bredvid utan att du vet om det.

För att undvika att installera oönskade program så måste du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avanderade tillval. Detta låter dig se alla möjliga alternativ och utföra ändringar. Stressa inte du den viktigaste information kan vara väldigt otydlig och är ingenting som du vill missa. Om du ser att något tillägg är påväg att installeras bredvid som du inte känner till, låt inte det slutföras då det kan vara GamesDesktop eller en annan skadlig applikation.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Gamesdesktop och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Gamesdesktop och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av GamesDesktop reklamer

Du tar bort GamesDesktop genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som GamesDesktop installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till GamesDesktop .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort GamesDesktop från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till GamesDesktop och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till GamesDesktop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna GamesDesktop från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till GamesDesktop. Klicka på papperskorgen bredvid GamesDesktop eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till GamesDesktop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna GamesDesktop från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till GamesDesktop och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till GamesDesktop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort GamesDesktop från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna GamesDesktop från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill GamesDesktop. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till GamesDesktop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-gamesdesktop

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *