FixIt PUP (by Avanquest) - Hur tar man bort

FixIt är ett program som introduceras av Avanquest Software från Frankrike. Namnet är exakt densamma som verktyget utvecklat av Microsoft, av den anledningen kan användare enkelt vilseledas. Programmet FixIt officiella slogan är – “Fix, Speed Up and Maintain Your PC”. Via programmets motto och namn kan man enkelt konstatera att detta är ett optimeringsprogram för din dator. Trotts denna presentation så har programmet en motsatt effekt i datorns system.

De specifika egenskaperna av programmet FixIt

Programmet FixIt storlek i systemet är på 99,57 MB. Den körbara filen av programmet kallas fix-it.exe och kan lokaliseras i C-enheten och sedan program-mappen. När programmet väl startats kommer det att utföra en falsk genomsökning som kommer genom ett resultat där registerfiler måste tas bort och att du även har en del integritetsproblem som måste tas om hand. Dock kommer gratisversionen som du installerat av det här programmet inte kunna utföra dessa åtgärder, du kommer därför bli ombedd att registrera dig för att lösa problemet. Registreringen för att få tillgång till de egenskaper som skall kunna åtgärda dessa problem kostar en särskild summa pengar. Du kommer dessutom få tillgång till en tullfritt hjälplina – (844) 993 1568 om du skulle ha några frågor. Numret finns där för att du skall kunna ringa och sedan bli övertalad att beställa den fulla versionen. Dock är sanningen den att alla dess ”problem” är endast påhittade.


fixit-2-viruses


fixit-2-2-viruses

Inte nog med att programmet FixIt inte har någon genomsökningsförmåga, eller någon egenskap för att kontrollera datorns system – det inkluderar dessutom reklam. Med andra ord kommer du se udda annonser under tiden du använder internet. Dessa annonser kan vara markerade med ”Ads by FixIt” eller liknande taggar, huvudsakligen innehållande ordet FixIt. Detta oönskade innehåll kommer att dyka upp oavsett vilken hemsida du besöker och har en tendens att vara väldigt jobbiga. EXIT-knappen kanske inte fungerar om du försöker stänga dom. Dessutom så tillhör det den typen av reklam som har större sannolikhet att bära infektioner med dom. Med andra ord, om du klickar på dom så riskerar du att ladda ned skadliga program till din dator av misstag. Detta reklaminnehåll är inte skapat av FixIt, FixIt är inte heller ansvariga för det. Dock kommer detta ske oavsett om du har programmet kvar på din dator.

Vägen som utvecklarna av programmet FixIt tar för distribution

FixIt kan laddas ned från utvecklarnas officiella hemsida avanquest.com. Programmet kan också installeras från hemsidor som CNET m.m. Det kan även installeras tillsammans med andra program som ett tillägg eller ett rekommenderat program som läggs till huvudinstallationen. Den senare involverar nedladdning av gratisprogram.


avanquest-2-viruses

Hur tar man bort FixIt från datorn?

Man kan faktiskt förebygga risken att installera FixIt om det kom till datorn som ett felaktigt tillägg av ett annat program. Detta kan göras genom att välja ett avancerat installationsalternativ. Om du har missat detta viktiga steg under installationsprocessen av ett gratisprogram så finns det även andra metoder att använda sig av. Den rekommenderade metoden är att eliminera programmet FixIt PUP (potentiellt oönskat program) med ett automatiskt borttagningsprogram. Den automatiska borttagningen kan utföras av ett av dessa anti-skadeprogram: Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes. En helt gratis men mer komplicerad metod är att utföra borttagningen manuellt, dessa instruktioner finner du här nedan.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Fixit Pup By Avanquest och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Fixit Pup By Avanquest och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Manuell borttagning av FixIt PUP

Du tar bort Fix It genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Fix-It installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till FixIt PUP (by Avanquest) .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Fix It från dina webbläsare

TopAvlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till FixIt PUP (by Avanquest) och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Fix It, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Fix It från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Fix-It. Klicka på papperskorgen bredvid FixIt PUP (by Avanquest) eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Fix It, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopAvlägsna Fix It från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Fix-It och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till FixIt PUP (by Avanquest), så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort FixIt PUP (by Avanquest) från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopAvlägsna Fix-It från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill FixIt PUP (by Avanquest). Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Fix It, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-fixit-pup-by-avanquest

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *