Finance Alert - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Finance Alert beskrivs som ett verktyg som informerar användare om förändringar inom finansvärlden och reaktioner för att ge fördelar till dessa. Dock är beskrivningen långt ifrån verkligheten. Väl installerad så kommer applikationen visa flertalet reklamer direkt på din sökmotor. Detta är inte bara irriterande och störande utan även skadligt. Även fast du kan ladda ned denna applikation från deras officiella hemsida http://financenewsalert.com/index.html så är detta oftast inte fallet. Finance Alert följer oftast med packeterad med andra gratis applikationer och installeras utan att användaren vet om detta.

Finance Alert

Om din dator är infekterad med detta reklamprogram så måste du göra följande. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes, installera det och genomsök din dator med det. Det kommer hitta samt eliminera Finance Alert automatiskt. Det skyddar även din dator framåt i tiden. Det är rekommenderat att genomsöka dator till och från med dessa applikationer bara för att vara säker på att din dator inte är infekterad. Om du av någon anledning inte vill ladda ned ett anti-skadeprogram så kan du ta bort Finance Alert manuellt. Vi har skapat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig, det finns nedan i denna artikel, kolla in den. Om du vill ha mer information om Finance Alert, var god fortsätt läs artikeln.

Om Finance Alert

Finance Alert fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Internet Explorer, Google Chrome och Mozilla Firefox. Det är listat som ett reklamprogram eftersom det visar olika reklamer på din sökmotor. De kan visas i alla möjliga former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam eller reklampelare. Oftast dyker dessa upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa vissa produkter för väldigt attraktiva priser. Även fast dessa reklamer ser väldigt lockande ut så bör du inte förlita dig på dessa så det endast är ett trick för att fånga din uppmärksamhet och få dig klicka på dessa.

Finance Alert fungerar som mellanhanden mellan dig och reklamförare. Det är ett reklmnätverk mest använt av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. Eftersom de är blockerade från alla legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som Finance Alert för att stötta deras hemsidor. Det är därför du inte bör klicka på dessa och det är därför applikationen är skadlig. Om du klickar på reklam som visas av Finance Alert så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som sedan kan leda till att du antingen får din dator infekterad eller om du försöker att köpa något, bli bedragen på dina pengar.

Huvudmålet för Finance Alert är att få dig att klicka på dessa reklamer. De är oftast märkta med ”Ads by Finance Alert” eller ”Brought to you by Finance Alert”. Ägarna av denna applikation får betalt för varje klickning du utför på dessa reklamer. Det är därför Finance Alert samlar in din personliga information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, IP-address samt Email-address och även din geografiska position. Tredjeparter formar sedan reklamerna från insamlad information och gör dessa mer relevanta samt attraktiva för just dig, på så sätt ökar chanserna att just du klickar på dessa.

Finance Alert spridningsmetoder

Du känner redan till att denna applikation följer med packeterad med andra gratisprogram. T.ex. när du laddar ned samt installerar ett gratis verktyg från en suspekt hemsida så finns det en chans att Finance Alert laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika att detta ska hända så bör du hålla dig ifrån att ladda ned program från opålitliga källor. Dock, om du nu inte har något val så var väldigt noga under installationen av gratisprogram. Håll utkik efter tillägg och avancerade tillval och hoppa inte över några steg (som t.ex. att bara klicka ”nästa” utan att läsa informationen först). Det anses vara vist att läsa villkoren också. Om du ser att något extra tillägg som du inte känner till installeras bredvid så tillåt inte detta att slutföras då det kan vara Finance Alert eller ett annat skadeprogram.Automatisk Finance Alert verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Finance Alert och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Finance Alert reklamer

Du tar bort Finance Alert genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Finance Alert installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Finance Alert and related parasites like Alert.net-update.com popup .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Finance Alert från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Finance Alert och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finance Alert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Finance Alert från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Finance Alert. Klicka på papperskorgen bredvid Finance Alert eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finance Alert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Finance Alert från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Finance Alert och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finance Alert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Finance Alert från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Finance Alert från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Finance Alert. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Finance Alert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Finance Alert skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
februari 20, 2015 09:43, februari 20, 2015 09:43
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *