Equaltab.biz virus - Hur tar man bort

Equaltab.biz viruset hänvisar till en sökmotorskapare som tar kontroll över dina webbläsare:s inställningar. Det är genererat av samma människor som presenterade Triplespiralwave.com infektionen och en hel serie av liknande exemplar. Den skurkaktiga sökmotorn Equaltab.biz innehåller information om vädret, vindstyrkor, fuktighet, tryck och även tid för soluppgången. Det är inte en pålitlig sökplattform och du bör inte använda den som din startsida, sökmotor eller för nya flikar.

Sökmotorskaparen Equaltab.biz kommer ta över webbläsare och visa sponsrade resultat

Equaltab.biz viruset är associserad med en hel del liknande sökmotorskapare. Det är genererat av samma utvecklare som presenterade Icoshaderon.com och Alientab.net virusen som definitivt infekterat en hel del användare världen över. Sökresultaten som presenteras av dessa sökmotorer kommer bestå av sponsrat innehåll (annonser).


Equaltab.biz virus

I sidan med genererade länkar kommer du bli ombedd att dela din geografiska position. Detta kommer att användas för att leverera skräddarsydda annonser. Eftersom utvecklarna av Equaltab.biz viruset kanske samarbetar med opålitliga parter, så är det helt klart säkrast att hålla dig ifrån annonserade adresser. Dessa kan ha blivit genererade i syfte att överföra skadliga program eller stjäla din personligt identifierbara information (Tredjepartsinnehåll kan hota hemsidor visar en studie).

Equaltab.biz infektionen ser ut att tillgöra företaget Extinss LTD, vilket inte är ett namn vi känner till. Det är rekommenderat att endast använda sig av program/ sökmotorer som är välkända eller anses vara pålitliga. Om du väljer att använda en sökleverantör från ett okänt företag, då bör du först kontrollera om säkerhetsexperter anser det vara misstänksamt eller inte. I syfte att få tillgång till pålitliga länkar till dina nyckelord, då föreslår vi dig att du istället använder dig av en respektabel sökleverantör.


Equaltab.biz hijacker

En hel del tredjepartsinnehåll kommer att presenteras som annonser online. Dessa kommer alla att dyka upp eftersom skadeparasiten Equaltab.biz agerar oansvarigt när det kommer till att acceptera tredjepartsinnehållet. Vi har lagt märke till att en hel del annonser online kan utvecklas med det huvudsakliga syftet att sprida skadlig kod. Om du inte vill få din IT-säkerhet äventyrad av hemska spionprogram, trojaner, ransomware eller andra obehagliga virus Andra obehagliga virus, då bör du hålla dig borta från dessa annonser.

Equaltab.biz viruset relaterar även till en del andra sökmotorskapare som vi har diskuterat. Spiralstab.com, Waaavetab.com och Antigravityflowtab.com är liknande exemplar som du bör undvika. Om någon av dessa har tagit sig in i din webbläsare, då bör du ta bort det så fort som möjligt. För det här syftet rekommenderar vi en genomsökning av datorn med Reimage. Det här anti-skadeprogrammet kan upptäcka många parasiter på ditt operativsystem och hålla din enhet frisk utan några stora problem. Tack vare sökmotorskapare kan ditt system vara äventyrad av andra skadeprogram, en genomsökning hjälper dig att bli av med alla dessa.

Vilka tekniker använder sig parasiter som Equaltab.biz viruset sig av för distribution?

Först och främst så kan det här Chrome tillägget hittas på Chromewebbutik. Dessutom har verktyget även sin egen officiella hemsida. Dessa är två vanliga tekniker för distribution som kan utnyttjas av pålitliga verktyg med. Däremot har listiga appar som Equaltab.biz viruset en alternativ metod. Tillägget kan inkluderas i många paket (bundles) av program och kan installeras automatiskt utan användarens tillstånd. Om detta sker bör du ta bort det så snabbt du kan.

Under installationsprocessen av många program bör du se till att du väljer ett avancerat installationsläge. Med det här beslutet kan du enkelt neka ytterligare program som du inte vill ha på ditt operativsystem. Tillsammans med tidigare nämnt metod för automatiskt borttagning så presenterar vi även en steg-för-steg guide om elimineringen av den här sökmotorskaparen.


Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Equaltab Biz Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Equaltab Biz Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Eliminering av Equaltab.biz viruset

Du tar bort Equaltab.biz virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Equaltab.biz virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Equaltab.biz virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Equaltab.biz virus från dina webbläsare

TopHur man avlägsnar Equaltab.biz virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Equaltab.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

TopHur man avlägsnar Equaltab.biz virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Equaltab.biz virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Equaltab.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

TopHur man avlägsnar Equaltab.biz virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Equaltab.biz virus från listan.

Hur man avlägsnar Equaltab.biz virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Equaltab.biz virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Equaltab.biz virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Equaltab.biz virus från Microsoft Edge:Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

TopHur du tar bort Equaltab.biz virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Equaltab.biz virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Equaltab.biz virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-equaltab-biz-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *