Eazel Search - Hur tar man bort

Eazel Search

Eazel Search är ett tillägg för webbläsare som kan användas på alla etablerade webbläsare som Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. Programmet använder ett anpassat sökfält som verkar trevlig och ger dig snabb tillgång till några populära webbplatser. Även om den inte är ett sabotageprogram, är problemet att den kommer åt datorer utan användarens kännedom och orsakar många oönskade förändringar. Dessutom spårar den dina vanor på internet och använder den informationen i marknadsföringssyfte.

Eazel Search kommer vanligtvis tillsammans med gratis programvara och får tillgång till datorer medan deras användare laddar ner något från nätet. När den väl är inne i systemet, ändrar programmet din startsida och din sökmotor till search.eazel.com eller search.conduit.com. Detta resulterar i massor av oönskade omdirigeringar till okända webbsidor och störande pop-up annonser som visas på din skärm. Slutligen blir det här en väldigt irriterande aktivitet som du mer eller mindre inte klarar av att hantera. Som sagt är en av de värsta sakerna med Eazel Search att den spårar din aktivitet på nätet och skickar den informationen till avlägsna serverar.

Om Eazel Search stör dig måste du ta bort Eazel Search från ditt system. Det finns ingen anledning att behålla den om den tog sig in utan din kännedom. Gå till Start -> Kontrollpanelen, klicka på ”Avinstallera ett program” på programdelen. Leta efter något som kan kopplas till Eazel Search eller Conduit Search på programlistan och klicka på Avinstallera/ändra bredvid den. Beroende på vilken webbläsare du använder följ instruktionerna nedan:

 För IE:

  1. Öppna IE och gå till ”verktyg” -> ”Hantera tillägg”
  2. Välj ”Verktygsfält och tillägg” och avinstallera allt från listan som är relaterat till Eazel.
  3. Välj ”Sökleverantörer”-> Välj sökmotorn du använde innan och gör den till din standard sökmotor. Ytterligare, klicka på ”Inaktivera förslag” vid sökförslag för att inaktivera den.
  4. Gå till ”Verktyg”->”Internet-alternativ” och välj fliken ”Allmänt”. Klicka på ”använd standard” eller ange en egen hemsida, som google.com eller något annat. Klicka till sist på ”OK” för att spara ändringarna.

För Mozilla Firefox:

  1. Öppna Mozilla Firefox, gå till ”Verktyg”->”Tillägg”
  2. Välj fliken ”tillägg” -> Eazel och klicka ”Ta bort”
  3. Gå till ”verktyg” -> ”inställningar”. Återställ till sist Startsidan vid start eller ändra den till google.com 

För Google Chrome:

  1. Klicka på ikonen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” och välj ”Inställningar”.
  2. Välj fliken ”Grunderna” och ändra Google Chromes startsida till google.com eller någon annan sida och klicka sedan på knappen ”Hantera sökmotorer”.
  3. Välj ”Google” och gör den till din standard sökmotor

Kör till sist en full scanning av systemet med ett betrott anti-spionprogram som till exempel Spyhunter. Glöm inte att uppdatera till den nyaste versionen innan du börjar scanna.

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Eazel Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Eazel Search och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-eazel-search

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *