Dollar Keeper - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Dollar Keeper är ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på din dator. Den är listad som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden på användarens dator. Den visar flertalet reklamer på de mest populära sökmotorerna. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga. Tack vare denna applikation så kan din dator bli infekterad med andra virus eller t.o.m bli bedragen på dina pengar.

Dollar Keeper kan tas bort både manuellt samt automatiskt. Om du inte har någon tidigare erfarenhet om att ta bort internetbaserade säkerhetsrisker så bör du ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Malwarebytes eller Reimage, SpyHunter. Genomsök din dator med en av dessa så kommer den automatiskt att eliminera viruset på nolltid. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden, så det är värt att ha en av dessa installerade. Dock om du nu vill göra detta manuellt så skrolla ned till botten av denna artikel, där hittar steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Dollar Keeper manuellt. Vi har skapat dessa instruktioner för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process.

Om du skulle ha några frågor angående borttagningsprocessen eller infektionen själv så var god kontakta oss i kommentarsfältet nedan och vi kommer försöka att hjälpa dig. Om du vill lära dig mer om Dollar Keeper och dess egenskaper så var god fortsätt läs.

Om Dollar Keeper

Det fungerar som ett tillägg på din sökmotor och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Det beskrivs som en applikation som sparar både tid samt pengar medans användaren handlar på Internet genom att tillhandahålla olika komersiella länkar, kuponger och erbjudanden. Dock är detta inte sant och du bör inte lita på denna applikation.

Erbjudanderna visas på ett väldigt irriterande sätt. Dessa reklamer kan komma i alla olika format så som pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast de lägger sig i aktivitetsfältet), textreklamer samt reklampelare. En ny flik eller fönster kan också dyka upp på måfå. Oftast visas dessa reklamer på internethandelssidor så som Ebay eller Amazon och erbjuder olika produkter till bättre priser. Fall inte för detta, de är oftast falska och ett trick för att fånga din uppmärksamhet så du klickar på en av dessa reklamer. Om du nu ändå klickar på en av dessa reklamlänkar så kommer du direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. Genom detta sätt kan din dator bli infekterad med andra skadeprogram eller om du försöker köpa något, bli bedragen på dina pengar.

Denna applikation är som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. De är blockerade från alla legitima reklamplattformar och använder därav reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor. Om du har Dollar Keeper installerad på din dator kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen. Detta är huvudorsaken till att du bör ta bort denna skadliga applikation så snart som möjligt.

En annan oönskad egenskap av Dollar Keeper är dess insamlande av information. Den använder ”kakor” utan din tillåtelse och samlar in information om dina internetvanor som t.ex. internethistorik, mest besökta hemsidor, internetsökningar, IP-address samt email-address. Denna information används i marknadsföringssyfte. Tredjeparter formar om sina reklamer med informationen insamlad och gör dessa mer relevanta samt attraktiva för just dig, vilket ökar chanserna att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet för Dollar Keeper, eftersom de får betalt för varje klick du utför.

Dollar Keeper spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med detta skadeprogram genom att ladda ned gratisapplikationer från opålitliga hemsidor. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram med en suspekt källa så finns det en chans att Dollar keeper följer med utan att du vet om detta.

Därför är det väldigt viktigt att vara försiktig då du installerar gratisprogram. Hoppar inte över några steg i all hast före du gått igenom all information samt håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. Ser du att något annat utöver det tänka programmet är påväg att installeras så tillåt inte detta, det kan nämligen vara Dollar Keeper eller ett annat skadligt program som du inte vill ha på din dator.Automatisk Dollar Keeper verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Dollar Keeper och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Dollar Keeper reklamprogram

Du tar bort Dollar Keeper genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Dollar Keeper installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Dollar Keeper .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Dollar Keeper från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Dollar Keeper och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dollar Keeper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Dollar Keeper från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Dollar Keeper. Klicka på papperskorgen bredvid Dollar Keeper eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dollar Keeper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Dollar Keeper från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Dollar Keeper och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dollar Keeper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Dollar Keeper från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Dollar Keeper från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Dollar Keeper. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Dollar Keeper, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 4, 2015 09:24, februari 4, 2015 09:24
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *