Doko-search.com virus - Hur tar man bort

Doko-search.com virus

Doko-search.com virus är en webbläsarkapare som kan infiltrera Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. För det mesta kommer den tillsammans med olika gratisprogram. Programmet ändrar din startsida och din förvalda sökmotor till Doko-search.com och stör dig i ditt surfande. Även om själva webbsidan inte är skadlig orsakar den slumpmässiga omdirigeringar till oönskade sidor. Det sist nämnda kan vara en reklamsida men om du blir förd till en korrupt eller skadlig sida kan de infektera din dator. 

Ett av Doko-search.com virus syften är att samla information om dina sökförfrågningar och surfvanor. Denna data kan bli hjälpsam i framtida marknadsföringskampanjer, till exempel att visa särskilda annonser på din dator. Dessutom kommer du se att om du gör en sökning med Doko-search.com, så visas det också massor av länkar med reklam istället för relevanta sökresultat. Skaparna tjänar nämligen pengar på att varje användare omdirigeras till sidor som de gör reklam för. Så i grund och botten kommer du öka trafiken till dem här sidorna varje gång du klickar på deras länkar och i sin tur bidra till förmåner för utvecklarna av Doko-search.com virus.

Det är inte helt lätt att få bort sådana program från din webbläsare. Vanligtvis kommer borttagning av tillägg från ditt system inte lösa några problem. Doko-search.com kommer forfarande vara din förvalda sökleverantör och startsida på din webbläsare. Först borde du dock veta att det är möjligt att undvika dess infiltration på din webbläsare. Som så många andra oönskade applikationer, kommer den tillsammans med många olika kostnadsfria program från internet. Varje gång du installerar någonting borde du vara uppmärksam under installationsstegen. På så sätt kommer du kunna märka om några extra tillkommande verktyg läggs till automatiskt så att du sen kan avmarkera installation av Doko-search.com eller liknande oönskade program.

För att ta bort Doko-search.com virus måste du för det första ta bort den och alla relaterade program från Kontrollpanelen och webbläsartillägg. I Kontrollpanelen rekommenderas det att avinstallera ALLA applikationer som lagts till på samma datum som när problemen uppstod. Vissa versioner av det här viruset installerar programvara som blockerar webbläsarinställningar från att kunna ändras. För att identifiera kan scanning med Spyhunter eller annan betrodd anti-spionprogram vara hjälpsamt. Du kan ta bort tilläggen och återställa inställningarna i din webbläsare. 

Hur man tar bort Doko-search.com virus från Internet Explorer:

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer
 3. Ta bort Doko-search.com från listan

Hur man tar bort Doko-search.com virus från Firefox:

 1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
 2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
 4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
 5. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera den. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 6. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Doko-search.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält
 2. Välj inställningar
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid start välj Öppna Startsidan (du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor)

Automatisk Malware verktyg för borttagning

Hämta Spyhunter för Malware upptäckt
(Win)

Notera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Doko Search Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Hämta Combo Cleaner för Malware upptäckt
(Mac)

Notera: Combo Cleaner försök ger detektion av parasiten som Doko Search Com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. begränsad testversion finns tillgänglig,

Källa: https://www.2-viruses.com/remove-doko-search-com-virus

Removal guides in other languages

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *