DNS Unblocker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

DNS Unblocker är en liknande applikation till DNS block, men är ej samma. Båda dessa applikationer är reklamprogram och delar väldigt liknande namn.

Om din dator har infekterats med DNS Unblocker så kommer du erfara en hel del olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, de är dessutom skadliga, och av den anledningen rekommenderar vi att eliminera det så snabbt som möjligt. Detta virus kan orsaka en del seriösa IT-relaterade säkerhetsproblem.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator är infekterad med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur du tar bort det, då har du hamnat helt rätt! I den här artikeln kommer vi tillhandahålla dig med detaljrika instruktioner om hur man blir av med DNS Unblocker antingen manuellt eller automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om det är din första gång att handskas med virus som DNS Unblocker så rekommenderar vi det automatiska alternativet, det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök sedan datorn med det. Det bör hitta och eliminera viruset på endast några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill installera ett ytterligare anti-skadeprogram så kan du eliminera DNS Unblocker manuellt med. Denna process kan vara mer komplicerad, och av den anledningen har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för en manuell borttagning av DNS Unblocker, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna ta bort DNS Unblocker helt på egen hand.

Om du har några frågor gällande det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av DNS Unblocker, vänligen fortsätt då läs artikeln.

Om reklamprogrammet DNS Unblocker

Även fast det ser ut som ett legitimt verktyg som skall förbättra din internetupplevelse så är detta inte sant. Väl inne så kommer DNS Unblocker överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former. Detta inkluderar reklam som popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt till och från.

Oftast dyker reklamerna från DNS Unblocker upp på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då dessa erbjudanden oftast är falska. De är endast till för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på reklamerna på så sätt. Detta rekommenderar vi inte att du gör, eftersom din dator då kan infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa hemsidor som stöttas av DNS Unblocker så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet DNS Unblocker spridningsmetoder

DNS Unblocker sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram av den här typen, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet gratis. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg så finns det en risk att DNS Unblocker laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika det från att hända så bör du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram, samt alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti.skadeprogram.Automatisk DNS Unblocker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DNS Unblocker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet DNS Unblocker

Du tar bort DNS Unblocker genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DNS Unblocker installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till DNS Unblocker .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DNS Unblocker från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till DNS Unblocker och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DNS Unblocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DNS Unblocker från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DNS Unblocker. Klicka på papperskorgen bredvid DNS Unblocker eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DNS Unblocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DNS Unblocker från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DNS Unblocker och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DNS Unblocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort DNS Unblocker från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör DNS Unblocker ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna DNS Unblocker från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DNS Unblocker. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DNS Unblocker, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av DNS Unblocker

 
Processer:
 

Liknande bilder

 
related image #1 from DNS Unblocker
     
 

Om författaren

 
maj 7, 2016 09:56, maj 7, 2016 09:56
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *